
Deze romige pompoenpasta met salie en knapperige plantaardige spekjes is perfect om jezelf mee te verwennen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van 3 t/m 9 maart! Doe je ook mee? In 2024 gingen al meer dan 2,8 miljoen Nederlanders je voor, waarvan 80% minder vlees wil blijven eten en 59% minder zuivel wil blijven consumeren.
HOE (voor 4 personen):
- 150 g plantaardige spekjes
- 300 g linguine
- 2 wortels, in blokjes
- 2 sjalotten, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 400 g pompoen, in blokjes
- 150 g plantaardige room
- 10 g salie
- 2 el edelgistvlokken
- ¼ chilivlokken
- Olijfolie
- Zout en peper
HOE:
- Bereid de linguine volgens de instructies op de verpakking. Houd na het koken een deel van het pastawater apart.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de pompoen, wortel, sjalot, knoflook en tijm met een scheut olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout en peper. Bak 20-25 minuten totdat de wortel en pompoen zacht zijn geworden.
- Houd een paar blokjes pompoen apart voor de garnering. Doe dan de sjalot, knoflook, rest van de pompoen, wortel, room, edelgistvlokken en ongeveer 100 milliliter pastawater in de blender. Blend tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de plantaardige spekjes volgens de instructies op de verpakking. Haal de plantaardige spekjes uit de pan en bak de salie in dezelfde pan totdat deze krokant is geworden. Haal de salie uit de pan.
- Doe de saus in de pan en voeg hier de linguine aan toe. Roer goed door elkaar en voeg eventueel wat meer pastawater toe om het bij elkaar te brengen.
- Verdeel de linguine over de borden, top af met wat geroosterde pompoen, de plantaardige spekjes, chilivlokken en krokante salie. Geniet van deze romige pompoenpasta.
Recept: Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel | Fotografie: Leonie Koker
Dit lijkt me een geweldige manier om voldoende groenten binnen te krijgen.
Deze ziet er echt heerlijk uit.
Vooral omdat ik super graag pompoen eet.
Ik ben steeds op zoek naar nieuwe gerechtjes en dit ga ik zeker eens proberen want het lijkt me heerlijk!
Wat een heerlijk recept. Dit ga ik zeker proberen. Bedankt voor het delen.