Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Reviews / Review: De Snelle Superfood Chef – Jesse van der Velde

Review: De Snelle Superfood Chef – Jesse van der Velde

28 oktober 2017 by Robin en Naomi 5 Reacties

Snelle Superfood ChefDe boekpresentatie van de  Snelle Superfood Chef werd gehouden in de Gummmbar in Amsterdam op een druilerige zondagmiddag. Bij binnenkomst werden we verwelkomd met verschillende drankjes in feestelijke glazen. Ik koos voor Kombucha thee, gefermenteerde thee. Ik had het nog nooit geproefd en moest er wel even aan wennen. Samen met de andere bloggers schoven we aan tafel waar al allerlei lekkers stond: speltcrackers met hummus, amandelen, gepofte quinoa met aardbei en nog veel meer.

Tijdens de presentatie lichtte Jesse meer uit over de opzet van het boek, superfoods en het jodiumtekort in Nederland. Tussen de presentaties door werden we getrakteerd op heerlijke recepten van Annemieke de Kroon. Zo kregen we als voorgerecht ‘The biet goes on‘, als hoofdgerecht ‘Groentespaghetti’  en als toetje de overheerlijke, maar machtige ‘Carobemousse’. En ja, alle recepten waren ook daadwerkelijk lekker: de lauw-warme bietensoep met advocado en hennepzaad, de groentespaghetti met kruidige falafel en als klap op de vuurpijl de carobemousse met een sausje van vanille en mango.

Inhoud

  • 1 De auteurs
  • 2 De Snelle Superfood Chef
  • 3 80 recepten uit de blender
    • 3.1 Comments

De auteurs

De super snelle superfoodchef is het nieuwe boek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon
en draait om het reinigen van het lichaam, detox, door middel van bepaalde
voedingsstoffen. Jesse van der Velde is verjongingscoach en wil mensen inspireren hun Maximale Gezondheid te behalen. Annemieke de Kroon is trainer Hormoonfactor en gepassioneerd superfoodkok en blogt op www.dekeukenvanannemieke.nl. Jesse en Annemieke zijn trots op hun boek en dat snap ik!

De Snelle Superfood Chef

De Snelle Superfood Chef bestaat uit twee delen. Het eerste deel van het boek gaat over het reinigen van het lichaam door middel van bepaalde voedingstoffen. Het boek inspireert je om je gezondheid naar een hoger niveau te tillen door bepaalde voedingstoffen te mijden (bijvoorbeeld gluten of suiker) en andere voedingsstoffen toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon. Voeding heeft invloed op je hormoonhuishouding en vitaminen en mineralen ondersteunen het immuunsysteem. In het boek worden superfoods en hun eigenschappen belicht. Het geeft verschillende
keuzemogelijkheden zodat je zelf kunt kiezen welke superfoods bij jouw lichaam
en lifestyle passen. Het unieke aan het boek is dat alle recepten in de blender kunnen worden gemaakt. Het leuke is, is dat het makkelijk geschreven is en dat na een uitgebreide uitleg over superfoods en hun voordelen je deze makkelijk in praktijk kunt brengen.

80 recepten uit de blender

Dat brengt ons bij het tweede deel van het boek dat uit recepten bestaat en is geschreven door Annemieke. Na haar eerste boek dacht ze: “Fantastisch om dit een keer gedaan en ervaren te hebben, maar dit was eens en maar nooit weer!”. Toch begon het weer te kriebelen en het resultaat zijn 80 nieuwe recepten die allemaal in de blender te bereiden zijn. Naast praktische tips over o.a smaak en keukentools zijn de recepten in verschillende categorieën ingedeeld. Zo heb je Fruitfeestsmoothies zoals “Goeie Tijming”, Superfoodijsjes zoals “Braamblijijs” en Saladjars met salades zoals de “Feestsalade”. Daarnaast zijn er ook nog  Smuicies, Blend-iT soepen, Superfoodtoetjes en nog veel meer verassende recepten uit de blender. Het leukste is dat de recepten ook nog eens leuke en aansprekende titels hebben!

 Nadat ik thuis het boek in een ruk heb uitgelezen en verrijkt ben met een dosis nieuwe informatie over Superfoods, ben ik de keuken ingegaan om een van de recepten uit gaan proberen. En ja, de romige bloemkoolsoep is ook een succes!

Bestel het boek dan snel hier bij Bol.com

Liefs,

Robin

Comments

comments

Categorie: Boeken, Food&More, Reviews Tags: boek reviews, jesse van der velde, reviews, snelle superfood chef

« Smoothie met spinazie, appel, komkommer en lijnzaad
Review: Het Normale Dieet – Esmee Köhler »

Reacties

  1. Jo's Daughter zegt

    24 januari 2015 om 12:16

    Wat lijkt me dit een Super leuk boek!! Heb helaas geen facebook 🙁 Toch zou ik heel graag dit boek willen winnen om wat gezonder en lekker te gaan eten/leven. 2015 is al een poosje bezig, maar ik hoop er toch echt MIJN jaar van te maken 🙂 Durf ik te hopen dat ik toch een kansje maak?

    Beantwoorden
    • admin zegt

      24 januari 2015 om 19:43

      Hoi, we nemen je mee in onze winactie! Dus als je wint dan laten we het je weten!
      Liefs, Robin en Naomi

      Beantwoorden
  2. Eveline Nauta zegt

    29 januari 2015 om 22:04

    Leuk, ik maak graag kans! Mijn 2 kids & ik eten al een paar weken suiker- (en ik ook gluten)vrij en ik ben echt super trots op ze, hoe goed ze het doen! Ze pakken uit zichzelf wat gezonds in plaats van snoep als ze zin hebben in een tussendoortje, vragen of ergens suiker in zit en lezen zelf etiketten. Vind het geweldig dat ze zich zo bewust worden van gezond eten. En voor mij is het ook belangrijk vanwege mijn schildklierziekte. Met dit boek zouden wij weer lekker verder kunnen experimenteren & kokkerellen!

    Beantwoorden
  3. Nadieh Smedts zegt

    30 januari 2015 om 08:01

    Super leuk! Ik heb meegedaan via Facebook. Ik ben de laatste tijd veel bezig met gezond eten / superfoods etc. dus dit boek zou een hele mooie aanvulling zijn! 🙂

    Beantwoorden
  4. divinevitalityy.nl zegt

    30 januari 2015 om 18:42

    Leuke actie! Ben best nieuwsgierig naar dit boek 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress