De boekpresentatie van de Snelle Superfood Chef werd gehouden in de Gummmbar in Amsterdam op een druilerige zondagmiddag. Bij binnenkomst werden we verwelkomd met verschillende drankjes in feestelijke glazen. Ik koos voor Kombucha thee, gefermenteerde thee. Ik had het nog nooit geproefd en moest er wel even aan wennen. Samen met de andere bloggers schoven we aan tafel waar al allerlei lekkers stond: speltcrackers met hummus, amandelen, gepofte quinoa met aardbei en nog veel meer.
Tijdens de presentatie lichtte Jesse meer uit over de opzet van het boek, superfoods en het jodiumtekort in Nederland. Tussen de presentaties door werden we getrakteerd op heerlijke recepten van Annemieke de Kroon. Zo kregen we als voorgerecht ‘The biet goes on‘, als hoofdgerecht ‘Groentespaghetti’ en als toetje de overheerlijke, maar machtige ‘Carobemousse’. En ja, alle recepten waren ook daadwerkelijk lekker: de lauw-warme bietensoep met advocado en hennepzaad, de groentespaghetti met kruidige falafel en als klap op de vuurpijl de carobemousse met een sausje van vanille en mango.
De auteurs
en draait om het reinigen van het lichaam, detox, door middel van bepaalde
voedingsstoffen. Jesse van der Velde is verjongingscoach en wil mensen inspireren hun Maximale Gezondheid te behalen. Annemieke de Kroon is trainer Hormoonfactor en gepassioneerd superfoodkok en blogt op www.dekeukenvanannemieke.nl. Jesse en Annemieke zijn trots op hun boek en dat snap ik!
De Snelle Superfood Chef
keuzemogelijkheden zodat je zelf kunt kiezen welke superfoods bij jouw lichaam
en lifestyle passen. Het unieke aan het boek is dat alle recepten in de blender kunnen worden gemaakt. Het leuke is, is dat het makkelijk geschreven is en dat na een uitgebreide uitleg over superfoods en hun voordelen je deze makkelijk in praktijk kunt brengen.
80 recepten uit de blender
Dat brengt ons bij het tweede deel van het boek dat uit recepten bestaat en is geschreven door Annemieke. Na haar eerste boek dacht ze: “Fantastisch om dit een keer gedaan en ervaren te hebben, maar dit was eens en maar nooit weer!”. Toch begon het weer te kriebelen en het resultaat zijn 80 nieuwe recepten die allemaal in de blender te bereiden zijn. Naast praktische tips over o.a smaak en keukentools zijn de recepten in verschillende categorieën ingedeeld. Zo heb je Fruitfeestsmoothies zoals “Goeie Tijming”, Superfoodijsjes zoals “Braamblijijs” en Saladjars met salades zoals de “Feestsalade”. Daarnaast zijn er ook nog Smuicies, Blend-iT soepen, Superfoodtoetjes en nog veel meer verassende recepten uit de blender. Het leukste is dat de recepten ook nog eens leuke en aansprekende titels hebben!
Jo's Daughter zegt
Wat lijkt me dit een Super leuk boek!! Heb helaas geen facebook 🙁 Toch zou ik heel graag dit boek willen winnen om wat gezonder en lekker te gaan eten/leven. 2015 is al een poosje bezig, maar ik hoop er toch echt MIJN jaar van te maken 🙂 Durf ik te hopen dat ik toch een kansje maak?
admin zegt
Hoi, we nemen je mee in onze winactie! Dus als je wint dan laten we het je weten!
Liefs, Robin en Naomi
Eveline Nauta zegt
Leuk, ik maak graag kans! Mijn 2 kids & ik eten al een paar weken suiker- (en ik ook gluten)vrij en ik ben echt super trots op ze, hoe goed ze het doen! Ze pakken uit zichzelf wat gezonds in plaats van snoep als ze zin hebben in een tussendoortje, vragen of ergens suiker in zit en lezen zelf etiketten. Vind het geweldig dat ze zich zo bewust worden van gezond eten. En voor mij is het ook belangrijk vanwege mijn schildklierziekte. Met dit boek zouden wij weer lekker verder kunnen experimenteren & kokkerellen!
Nadieh Smedts zegt
Super leuk! Ik heb meegedaan via Facebook. Ik ben de laatste tijd veel bezig met gezond eten / superfoods etc. dus dit boek zou een hele mooie aanvulling zijn! 🙂
divinevitalityy.nl zegt
Leuke actie! Ben best nieuwsgierig naar dit boek 🙂