Uren kan ik op zoek zijn naar leuke veganistische recepten. Bijvoorbeeld via Pinterest, maar het liefst duik ik in een van mijn vele kookboeken. In deze blog deel ik de leukste vegan kookboeken met jou!
Inhoud
GREEN
Het kookboek Green van Elly Pear staat vol slimme en overheerlijke vegetarische en veganistische recepten. Het boek is opgedeeld in twee delen: in het weekend en door de weeks. De recepten die je door de weeks kunt maken zijn verdeeld in recepten die je kunt invriezen en waar je dus voor de rest van de week alvast kookt (zo handig!). Ik vind het basisrecept voor kikkererwten met rozenharissa echt zo lekker! En ook de boerenkool-amandelpesto is een van mijn favorieten! Daarnaast vind je in dit deel van het boek ook smakelijke eenpansgerechten en gerechten die je binnen 20 minuten op tafel zet. In het weekend is het tijd voor wat uitgebreidere ontbijt- en brunchrecepten zoals beignets van zoete aardappel en rode biet en shakshuka met gochujang. Daarnaast kun je je ook verlekkeren aan een aantal seizoensgerechten. Ik vind het ideaal dat er ook aandacht wordt besteed aan het vooruit koken. Zo kun je de hele week genieten van gezonde veganistische gerechten!
VEGANISTA
De Italiaanse keuken is een van mijn lievelingskeukens. Wat ben ik gek op pasta, pizza en gelato! Hoe fijn dat Luna Trapani in Veganista recepten deelt uit de Italiaanse plantaardige keuken uit haar Italiaanse restaurant met alleen maar plantaardige gerechten. In Italië draait het al grotendeels om groenten en in dit kookboek vind je pure en simpele gerechten. De indeling van het boek is geïnspireerd door de traditionele Italiaanse maaltijd: basisgerechten, Anti-pasti (voorgerecht), Primi (pasta, risotto en soepen), Secondi (hoofdgerecht), Cantorni (bijgerecht) en natuurlijk mag Dolci (nagerecht) niet ontbreken.
TLV Vegan
TLV Vegan is het kookboek van Jigal Krant. Hij is een culinair journalist, televisiekok en een radiomaker. Hij laat je kennismaken met de keuken van Tel Aviv, want nergens wordt zo lekker gekookt als in het land zonder melk en honing. In dit kookboek spelen groenten, fruit, bonen, granen, noten en zaden de hoofdrol in 101 recepten. Laat je inspireren door salades, finger food en basisrecepten die niet mogen ontbreken. Natuurlijk mogen ook niet de 10 geboden voor de perfecte choemoesmaken niet ontbreken! Naast heerlijke recepten vind je ook veel andere interessante informatie over Tel Aviv, de keuken en de cultuur. Dit prachtige boek wordt daarnaast gesierd door sfeerbeelden van Tel Aviv, het eten en de mensen. Een echte aanrader!
SMAAK – de plantaardige keuken van Yerba
Walter Marskamp is eigenaar en chef van restaurant Yerba. In Smaak deelt hij met ons recepten waarin groenten en eetbare planten de hoofdrol spelen. Het kookboek volgt de seizoenen, zodat je zelf kunt ervaren welke producten je wanneer kunt gebruiken. Met deze recepten kun je indruk maken tijdens iedere etentje, want de presentatie ziet eruit om door een ringetje te halen. Daarnaast barst ook elk recept van geur, kleur, smaak en structuur. Daarnaast wordt elk deel van de groenten gebruikt, om zo min mogelijk weg te gooien. Een heerlijk boek wanneer je zin heb om uitgebreid te koken en uit te genieten van de heerlijke smaken van de plantaardige keuken!
SOUL KITCHEN
Wat een prachtig dik kookboek is het! In het kookboek Soul Kitchen van de Belgische Kim Vercoutere en Tine Tomme staan plantaardige en suikervrije recepten. Beiden koken ze het liefst met biologische ingrediënten die zo vers en lokaal mogelijk zijn. Eenvoudig, vegan en gezond koken is hun motto! De recepten in hun basiskookboek zijn geïnspireerd door hun visie, maar je leert ook meer over de producten die ze gebruiken. Wat heel fijn aan dit kookboek is, is dat de recepten zijn geordend op seizoen. Hierdoor kun je al snel je eigen ecologische voetstap verkleinen door zelf ook met ingrediënten uit het seizoen te koken. Daarnaast maken ze ook gebruik van interessante ingrediënten en dat levert inspirerende recepten op. Nieuwsgierig dat ik was heb ik meteen de aardpeersoep uit Soul Kitchen gemaakt. Lekker en smaakvol!
EASY VEGAN 2
Al een tijd volg ik de blog Living the Green life van Sanne. Hier schrijft ze over alles wat met plantaardige voeding te maken heeft. Na Easy Vegan staat Easy Vegan 2 vol met makkelijke plantaardige recepten geïnspireerd door wereldgerechten. Dit kookboek staat dus vol met plantaardige vegan Internationale gerechten, love it! Het boek is prachtig geïllustreerd met foto’s waar het water je van in de mond loopt. Naast plantaardig zijn veel recepten ook gluten-, suiker- en lactosevrij. Ons motto is dat je nooit genoeg kookboeken kunt hebben en Easy Vegan 2 is een leuke aanvulling voor op de boekenplank. Iedereen 1x per week plantaardig!
FIT VEGA(N) FOOD
.Nanneke Scheurs en José van Riele hebben een boek geschreven voor iedereen met een plantaardige lifestyle die graag sport. Het kookboek Fit Vegan Food staat boordevol handige informatie (want: oh oh ‘hoe kom je toch aan eiwitten) en lekkere recepten. Een handig informatief kookboek voor iedereen met een actieve lifestyle die toch voldoende plantaardige voedingstoffen wil binnenkrijgen!
THE GREEN FOOD BIBLE
Nog zo’n ontzettend fijn boek is The Green Food Bible van Laura Canjels en Mylena Natanni over een plantaardige levensstijl. Het boek is echt prachtig vormgegeven (de foto’s, wauw!) en dankzij de kennis van de schrijfsters vind je een unieke combinatie van medische uitleg, gezonde recepten en weekschema’s. Wat erg leuk is is dat ook je een duidelijke uitleg krijgt over het effect van voeding op je lichaam en zo alles leert over wat je moet weten om gezond (plantaardig) te eten.
Daarnaast staan er meer dan 50 gezonde recepten en handige weekschema’s in het boek. Ontdek zelf de voordelen van plantaardig eten!
Dit zijn voor mij de leukste vegan kookboeken! Veel kookplezier. Meer inspiratie over leuke boeken? Check dan al onze reviews.
Liefs Robin
Door op de link naar het boek te klikken kom je bij bol.com uit en verdienen wij een klein percentage over elk verkocht artikel.
Photo by Roman Kraft on Unsplash
Geef een reactie