Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Zoete trek / Vegan Peanutbutter Chocolate Mousse heaven

Vegan Peanutbutter Chocolate Mousse heaven

15 mei 2019 by Simone Jansen Reageer

Ik hou heel erg van chocolade, pindakaas en banaan en in dit toetje combineer ik mijn favoriete ingrediënten. Ook gebruik ik weer kikkererwten om het toetje eiwitrijker te maken. Ben je een zoetekauw en houd je ook van cacao, pindakaas en banaan? Dan is deze Peanutbutter Chocolate Mousse perfect voor jou!

Inhoud

    • 0.1 NODIG ( VOOR 2 PERSONEN ):
      • 0.1.1 MOUSSE: 
      • 0.1.2 SLAGROOM:
      • 0.1.3 CHOCOLADE SAUS:
  • 1 HOE:
      • 1.0.1 MOUSSE: 
      • 1.0.2 SLAGROOM:
      • 1.0.3 CHOCOLADE SAUS:
    • 1.1 Comments

NODIG ( VOOR 2 PERSONEN ):

  • Blender
  • 2 glazen

MOUSSE: 

  • 100 gram gekookte kikkererwten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille poeder ongezoet
  • 4 eetlepels  (ongezoete) kokosyoghurt
  • 60 gram (biologische) dadels
  • 1/2  rijpe banaan (Ik gebruik zelf een banaan met spikkels zodat het gerecht nog zoeter wordt)
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 70 ml (ongezoete) plantaardige melk
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • snufje zout

SLAGROOM:

  • 50 ml plantaardige op te kloppen slagroom (ik gebruikte de alpro soya op te kloppen slagroom)
  • kokos chips

CHOCOLADE SAUS:

  • 2 theelepels cacao poeder
  • 1 theelepel kokosolie
  • 2 theelepels agave syroop
  • 2 eetleples (ongezoete) plantaardige melk

HOE:

MOUSSE: 

  • Spoel de kikkererwten onder de kraan af en doe ze in de blender.
  • Voeg de andere ingrediënten behalve de cacao nibs toe en blend tot een glad geheel.
  • Verdeel de mousse over 2 glazen en roer nu de cacao nibs er door heen.

SLAGROOM:

  • klop de plantaardige room op tot slagroom. Dit gebeurt al binnen ongeveer 2 minuten.
  • Verdeel de slagroom over de 2 glazen met mousse.

CHOCOLADE SAUS:

  • Smelt in een pannetje de kokosolie en voeg de andere ingrediënten toe.
  • Drizzle nu de chocolade saus over de slagroom heen.
  • Versier het geheel met kokos chips en je toetje is klaar om op te eten.

Liefs, Simone

Meer van mijn recepten?

  • Vegan notenvrije speculaas cheesecakejes
  • Vegan notenvrije tiramisu
  • Vegan snack balletjes
  • Vegan quiche met asperges en doperwten
  • Smoothiebowl met pompoen
  • Vegan chocolade mousse

Mijn naam is Simone (26 jaar) en ik ben het huisgenootje van Robin enSimone Jansen ook een gastblogger. Robin en ik wonen sinds deze zomer samen en we staan graag samen in de keuken. 2 jaar geleden begon ik met veganistisch eten. Eerst binnenshuis en na het zien van de documentaire Cowspiracy ben ik in één keer helemaal vegan gaan eten. Ik studeer Product Design en woon in Amsterdam . Verder houd ik van toneelspelen, sporten, dansen en reizen. 

Comments

comments

Categorie: Guilty Pleasures, Toetjes, Zoete trek Tags: guilty pleasure, kikkererwten, Peanutbutter Chocolate Mousse, pindakaas, toetje

« De 5 leukste hotspots in Haarlem
Je metabolisme boosten. Hoe doe je dat? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress