Ik hou heel erg van chocolade, pindakaas en banaan en in dit toetje combineer ik mijn favoriete ingrediënten. Ook gebruik ik weer kikkererwten om het toetje eiwitrijker te maken. Ben je een zoetekauw en houd je ook van cacao, pindakaas en banaan? Dan is deze Peanutbutter Chocolate Mousse perfect voor jou!
Inhoud
NODIG ( VOOR 2 PERSONEN ):
- Blender
- 2 glazen
MOUSSE:
- 100 gram gekookte kikkererwten
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel vanille poeder ongezoet
- 4 eetlepels (ongezoete) kokosyoghurt
- 60 gram (biologische) dadels
- 1/2 rijpe banaan (Ik gebruik zelf een banaan met spikkels zodat het gerecht nog zoeter wordt)
- 1 eetlepel pindakaas
- 70 ml (ongezoete) plantaardige melk
- 1 eetlepel cacao nibs
- 2 eetlepels cacao poeder
- snufje zout
SLAGROOM:
- 50 ml plantaardige op te kloppen slagroom (ik gebruikte de alpro soya op te kloppen slagroom)
- kokos chips
CHOCOLADE SAUS:
- 2 theelepels cacao poeder
- 1 theelepel kokosolie
- 2 theelepels agave syroop
- 2 eetleples (ongezoete) plantaardige melk
HOE:
MOUSSE:
- Spoel de kikkererwten onder de kraan af en doe ze in de blender.
- Voeg de andere ingrediënten behalve de cacao nibs toe en blend tot een glad geheel.
- Verdeel de mousse over 2 glazen en roer nu de cacao nibs er door heen.
SLAGROOM:
- klop de plantaardige room op tot slagroom. Dit gebeurt al binnen ongeveer 2 minuten.
- Verdeel de slagroom over de 2 glazen met mousse.
CHOCOLADE SAUS:
- Smelt in een pannetje de kokosolie en voeg de andere ingrediënten toe.
- Drizzle nu de chocolade saus over de slagroom heen.
- Versier het geheel met kokos chips en je toetje is klaar om op te eten.
Liefs, Simone
Meer van mijn recepten?
- Vegan notenvrije speculaas cheesecakejes
- Vegan notenvrije tiramisu
- Vegan snack balletjes
- Vegan quiche met asperges en doperwten
- Smoothiebowl met pompoen
- Vegan chocolade mousse
Mijn naam is Simone (26 jaar) en ik ben het huisgenootje van Robin en ook een gastblogger. Robin en ik wonen sinds deze zomer samen en we staan graag samen in de keuken. 2 jaar geleden begon ik met veganistisch eten. Eerst binnenshuis en na het zien van de documentaire Cowspiracy ben ik in één keer helemaal vegan gaan eten. Ik studeer Product Design en woon in Amsterdam . Verder houd ik van toneelspelen, sporten, dansen en reizen.
Geef een reactie