Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan Tiramisu

Vegan Tiramisu

12 februari 2018 by Simone Jansen Reageer

De afgelopen weken ben ik gaan experimenteren om dé perfecte Nootvrije Vegan Tiramisu te maken. Robin was mijn proefpersoon en dit is het resultaat geworden.

In veel Vegan varianten zit amandelmeel en wordt de mascarpone laag van cashewnoten gemaakt. Ik wilde een tiramisu maken die je als cake kunt serveren en niet in een glas. Het was dus belangrijk dat deze lekkernij stijf kon worden. De mascarpone wordt in dit recept gemaakt van Tofu en (kokos) slagroom. Deze combinatie zorgt er voor dat je het echte tiramisu gevoel krijgt. Het amandelmeel heb ik vervangen door kokosmeel en kosrasp zodat het nog steeds dezelfde bite heeft als bij amandelmeel. Wij gebruiken het  biologische kokosmeel van Leev van de Natuurgroothandel wat een goede bron van vezels is  en daarnaast geen gluten. In de producten van Leev zitten geen kunstmatige kleurstoffen, aroma’s en conserveringsmiddelen. Het meel wordt gemalen met ambachtelijke molenstenen waardoor vitamines en mineralen in het meel beter bewaard worden.

Inhoud

  • 1 Tofu:
  • 2 VEGAN TIRAMISU 
    • 2.1 NODIG (2 PORTIES):
    • 2.2 KOKOS SLAGROOM: 
    • 2.3 OP TE KLOPPEN SLAGROOM:
    • 2.4 BODEM:
    • 2.5 MIDDELSTE LAAG: 
    • 2.6 ROOM LAAG:
    • 2.7 TOPPING:
  • 3 HOE:
    • 3.1 KOKOS SLAGROOM: 
    • 3.2 OP TE KLOPPEN SLAGROOM:
    • 3.3 BODEM:
    • 3.4 MIDDELSTE LAAG:
    • 3.5 ROOM LAAG: 
    • 3.6 ASSEMBLEREN:
    • 3.7 TOPPING:
    • 3.8 Comments

Tofu:

Tofu wordt gemaakt van gestremde sojamelk, is 100 % plantaardig en een bron van eiwitten. Verder bevat het verschillende vitamines (A, B1,B2,B3,B5), mineralen als; magnesium, calcium en ijzer. Doordat ik een tiramisu wilde maken die stijf kon worden ben ik tofu gaan gebruiken en een leuke bijkomstigheid is dat het ook allemaal gezonde voedingsstoffen bevat.

VEGAN TIRAMISU 

Duur: 15-30 minuten
Voorbereidingstijd: 12 uur om de kokosmelk (als je die gebruikt) op te laten stijven achter in de koelkast.
Wachttijd:  2 tot 3 uur of als je langer de tijd hebt een nacht

NODIG (2 PORTIES):

  • 2 vierkante bakjes met de afmetingen: 9 bij 9 cm of 2 ronde bakjes met een diameter van ongeveer 9 cm
  • bakpapier/vershoudfolie
  • blender/ keukenmachine
  • slagroom opklopper
  • klein zeefje

In dit recept kun je of Kokosslagroom van kokosmelk gebruiken OF een pakje op te kloppen plantaardige slagroom van alpro (verkrijgbaar bij grote Jumbo’s en Albert Heijns, te vinden in de koeling bij al het andere zuivel) of van Natumi (verkrijgbaar bij Ekoplaza bij de houdbare plantaardige melk).

KOKOS SLAGROOM: 

  • blikje kokosmelk (ik gebruik een blikje van Fair Trade Original Biologische kokosmelk 270 ml)
  • 1 eetlepel dadelstroop
  • mespuntje vanille poeder (ongezoet)
  • 1/2 theelepel kaneel

OP TE KLOPPEN SLAGROOM:

  • 45 ml slagroom
  • 1/2 theelepel kaneel

BODEM:

  • 25 gram dadels
  • 25 gram boekweitmeel
  • 40 ml koffie

MIDDELSTE LAAG: 

  • 25 gram dadels
  • 12,5 gram kokosrasp
  • 12,5 gram kokosmeel
  • 1/2 theelepel vanille poeder ongezoet
  • 1/2 eetlepel cacao
  • 35 ml koffie

ROOM LAAG:

  • 100 gram tofu
  • 3 eetlepels dadelstroop
  • 4 eetlepels slagroom (Gemaakt van de kokosmelk of van de plantaardige op te kloppen slagroom, net wat je voorkeur heeft)
  • 1 theelepel vanille poeder ongezoet
  • 1/2 eetlepel plantaardige melk
  • een mespuntje koffie poeder

TOPPING:

  • Cacao poeder

HOE:

KOKOS SLAGROOM: 

  • Het is belangrijk dat de kokosmelk na aankoop achterin de koelkast wordt gezet en daar het liefst minimaal 12 uur blijft staan zonder het te schudden. Door het een tijd achterin de koelkast te laten staan (Daar is het het koudst) scheidt de room zich van het water. Daarom is het ook belangrijk om na plaatsing in de koelkast het blikje niet te schudden . Ik koop altijd Kokosmelk van Fair Trade original biologische kokosmelk 270 ml omdat ik hier goed slagroom van kan maken.
  • Na deze 12 uur pak je het blikje uit de koelkast, maak je het voorzichtig open en schep je met een lepel het room er uit, in een mengkom of mengbeker. Probeer zo min mogelijk van het water mee te scheppen.
  • Klop nu de room op tot slagroom.
  • Voeg de dadelstroop, kaneel en vanille poeder toe en klop het nog een keer op.
  • Zet de slagroom in de koelkast, hierdoor wordt het nog stijver.
  • Voor dit recept heb je maar 4 eetlepels nodig van het slagroom. Wat over is blijft ongeveer een week goed in de koelkast en kun je voor iets anders gebruiken.

OP TE KLOPPEN SLAGROOM:

  • Klop de slagroom voor ongeveer 2 minuten op tot het stijf is. Voeg de kaneel toe en klop nog een keer op.
  • Zet de slagroom apart.

BODEM:

  • Bekleed 2 (vierkante) bakjes met bakpapier/plastic folie. Zorg er voor dat er wat rest bakpapier uit de bakjes steekt. Hier kun je het geheel makkelijk aan optillen als je de tiramisu wil serveren.
  • Doe de dadels, boekweitmeel en koffie in de blender/ keukenmachine en blend tot een deeg.
  • Verdeel de bodem over 2 bakjes en  zet ze in de koelkast.

MIDDELSTE LAAG:

  • Blend de dadels, kokosmeel, kokosrasp, vanille poeder, cacao en koffie in de blender/keukenmachine.
  • Maak van het geheel 2 evengrote balletjes en leg dit op een nieuw vel bakpapier op je aanrecht/ snijplank.
  • Maak met een lepel/ deegroller of iets anders 2 nieuwe bodems die de afmetingen hebben van het bakje. Dit wordt later de middelste laag van de tiramisu.
  • Leg de 2 bodems met bakpapier in de vriezer.

ROOM LAAG: 

  • Blend de tofu, dadelstroop, vanille poeder, koffie, plantaardige melk.
  • Schep 2 eetlepels slagroom die je eerder gemaakt hebt door de room laag en blend nog een keer.
  • Haal de bakjes uit de koelkast en verdeel de helft van de roomlaag over de 2 bakjes. (De andere helft van het room wordt gebruikt voor de bovenste laag).

ASSEMBLEREN:

  • Haal nu de middelste laag uit de vriezer en doe dit op de roomlaag.
  • Schep nu nog 2 eetlepels kokosslagroom door de overige helft kokosroom en verdeel het geheel over de 2 bakjes.
  • Zet de 2 bakjes in de koelkast en laat het 2 tot 3 uur daar staan en als je meer tijd hebt een nacht.

TOPPING:

  • Haal de bakjes uit de koelkast. Til het geheel op uit de bakjes door aan het uitstekende bakpapier/ vershoudfolie vast te houden. Verwijder het bakpapier/plastic folie en serveer de tiramisu op een bordje.
  •  Met een zeefje strooi je wat cacao over de bovenste laag van de tiramisu.

Tip: Als je de tiramisu voor 4 personen maakt kun je 4 bakjes gebruiken of een groter bakje gebruiken en dan later bij het serveren het in 4 stukken snijden.

Meer van mijn recepten:

  • Vegan notenvrije speculaas cheesecakejes
  • Vegan snack balletjes
  • Vegan quiche met asperges en doperwten
  • Smoothiebowl met pompoen
  • Vegan chocolade mousse
  • Vegan Peanutbutter Chocolate Mouse

Liefs, Simone

Simone JansenMijn naam is Simone (26 jaar) en ik ben het huisgenootje van Robin en ook een gastblogger. Robin en ik wonen sinds deze zomer samen en we staan graag samen in de keuken. 2 jaar geleden begon ik met veganistisch eten. Eerst binnenshuis en na het zien van de documentaire Cowspiracy ben ik in één keer helemaal vegan gaan eten. Ik studeer Product Design en woon in Amsterdam. Verder houd ik van toneelspelen, sporten, dansen en reizen.

Comments

comments

Categorie: Recepten, Toetjes, Vegan, Vegan en notenvrij bakken, Zoete trek Tags: gastblog, plantaardig, Simone Jansen, tiramisu, vegan, vegan tiramisu, vegan toetje

« #8 Photodiary: Yoga retreat & allemaal leuk nieuws!
Gotta love Australia – 7 redenen om van Australië te houden »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress