Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan kokoscakejes

Vegan kokoscakejes

14 januari 2018 by Robin en Naomi Reageer

Vegan kokoscakejesWij hebben een leuke nieuwe samenwerking met de Natuurgroothandel. Van het kokosmeel heb ik deze luchtige vegan kokoscakejes gebakken.

Inhoud

  • 1 Kokosmeel
    • 1.1 NODIG (7 stuks)
    • 1.2 Chocoladesaus
    • 1.3 HOE:
    • 1.4 Comments

Kokosmeel

Voor hen mogen wij het kokosmeel van Leev testen. Dit biologische kokosmeel is een goede bron van vezels en bevat geen gluten. In de producten van Leev zitten geen kunstmatige kleurstoffen, aroma’s en conserveringsmiddelen. Het meel wordt gemalen met ambachtelijke molenstenen waardoor vitamines en mineralen in het meel beter bewaard worden.

Bakken met kokosmeel is niet gemakkelijk. Het is een glutenvrij meel, waardoor het goed gebonden moet worden met eieren of in mijn geval ‘ei’ van lijnzaad. Daarnaast neemt het ook heel veel vocht op. Hierdoor moet er ook voldoende vocht worden toegevoegd. Een uitdaging om hier lekkere cakejes van te bakken! Deze vegan kokoscakejes zijn luchtig en hebben een cakeachtige structuur.

NODIG (7 stuks)

  • 1/2 cup kokosmeel
  • 1 cup plantaardige melk
  • 4 eetlepels plantaardige boter
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels speltstroop (of andere zoetstof). Voeg meer toe als je van zoet houdt.
  • 1 eetlepel verse citroensap
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 3/4 theelepel (Himalaya) zout

Chocoladesaus

  • 2 theelepels kokosolie
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 4-5 theelepels speltstroop

HOE:

  • Mix de 2 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels water en laat dit ongeveer 20 minuten staan.
  • Voeg het citroensap bij de plantaardige melk en zet apart.
  • Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een keukenmachine of in een beslagkom.
  • Verkruimel de koude boter tot zand, maar zorg dat het niet te warm wordt.
  • Voeg de ‘eieren’, speltstroop en de boter toe aan het beslag en meng tot een glad beslag.
  • Laat het beslag minimaal 30 minuten staan zodat het vocht kan worden opgenomen. Het blijft een heel luchtig beslag maar moet niet te vloeibaar zijn. Anders Kun je nog wat kokosmeel toevoegen tot de gewenste dikte. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Om de koekjes te maken gebruikte ik een 1/4 cupvormpje. Je kunt ook een ijsschep of eetlepels gebruiken. Maak ongeveer 7 bolletjes van het deeg en druk ze een beetje aan.
  • Bak de kokoscakejes ongeveer 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat ze volledig afkoelen voor je ze serveert.
  • Voor de chocoladesaus gebruik je 2 theelepels kokosolie, 2 theelepels cacaopoeder en 4-5 theelepels speltstroop. Smelt de kokosolie in de pan en roer de cacaopoeder en de speltstroop hier ook doorheen. Doop de vegan kokoscakejes in de chocolade en laat afkoelen.

Liefs, Robin

Comments

comments

Categorie: Gezond tussendoortje, Paasrecepten, Recepten, Zoete trek Tags: gezond tussendoortje, kokos, kokoscake, vegan, Vegan kokoscakejes

« Van voornemens naar gedragsverandering
5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress