Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Zoete trek / Speculaas kidneybonen brownie

Speculaas kidneybonen brownie

1 december 2017 by Robin en Naomi 2 Reacties

Kidneybonen brownieKidneybonen brownie? Ja je leest het goed. Een brownie, gemaakt van onder andere bonen. Een gezond alternatief op de best wel heel erg ongezonde normale brownie. Deze kidneybonen brownie is ontzettend vezelrijk door de grote hoeveelheid aan kidneybonen. Naast het feit dat bonen en peulvruchten goed voor je zijn, is het ook een duurzaam product en verkleinen ze de ecologische voetafdruk. Met behulp van de boon eet de consument minder vlees, minder koolhydraten, meer plantaardige vezels, maar nog steeds super lekker natuurlijk. We like! Deze fudgy bonenbrownie is vegan, zuivelvrij, glutenvrij en suikervrij! We gebruiken natuurlijke suikers uit bananen en dadels. Daarnaast stoppen er wat extra plantaardige proteïne in en gebruiken het plantaardige chocoladeproteïnpoeder van Orangefit. De speculaas-kruiden en het sinaasappelsap ven een kruidige en frisse smaak aan de brownie.

Inhoud

  • 1 NODIG (voor 10 personen):
  • 2 Benodigdheden:
  • 3 HOE:
  • 4 Comments

NODIG (voor 10 personen):

  • 2 rijpe bananen
  • 6 medjoul-dadels
  • 400 gram kidneybonen
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 100 gram chocoladeproteïnepoeder (bijv. van Orangefit)
  • 50 gram kokosolie
  • het sap van een halve sinaasappel

Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Vierkant bakblik van ongeveer 25 cm

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de kidneybonen in een zeef met kouder water af.
  • Doe de bonen samen met de ontpitte dadels, de bananen, het proteïnepoeder in de keukenmachine. Pureer tot een smeuïge massa.
  • Voeg de cacaopoeder, het sap van een halve sinaasappel en de speculaaskruiden toe.
  • Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg dit ook toe aan het beslag.
  • Mix alles tot een glad beslag in de keukenmachine.
  • Schep het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik en plaats het blik in het midden van de oven.
  • Bak in ongeveer 35 minuten gaar.
  • Haal de brownie uit de oven en laat even afkoelen voor je hem in stukken snijdt.

Geniet ervan!

Liefs,

Naomi

Comments

comments

Categorie: Gezond tussendoortje, Recepten, Vegan en notenvrij bakken, Zoete trek Tags: brownie, dadels, gezonde tussendoortjes, kidneybonen, kidneybonenbrownie, tussendoortje, zoete trek

« 5 tips voor het voorkomen van de december kilo’s!
Reisdagboek – Anne naar Bari »

Reacties

  1. Machteld zegt

    10 februari 2018 om 11:23

    Een vraagje, kun je de proteïne poeder weglaten? Of vervangen door iets anders?

    Groetjes van Machteld.

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      10 februari 2018 om 15:26

      Hoi Machteld,

      Je kunt het gewoon weglaten.

      Liefs, Robin en Naomi

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress