Wij maken heel vaak onze eigen bananencakes om toch een verantwoord zoet tussendoortje te kunnen eten. Deze smeuïge appel-peer cake uit het boek van Vegadutchie probeerden wij ook uit. Wij maakten er een hele cake van in plaats van de kleine cakjes die in het boek staan.
De cake was heel smeuïg en een beetje plakkerig, daar moet je wel van houden maar bij ons ging hij binnen no-time op. We vervingen de peren voor appel-peren (Ja, een kruising tussen een appel én een peer, te koop bij de Lidl) en gebruikten een groot bakblik in plaats van kleine cakevormpjes.
NODIG:
- 4 rijpe bananen
- 360 gram appelpuree, ongezoet
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 200 gram boekweitmeel
- 300 gram appel-peren, in kleine blokjes
- cooking spray / kokosolie om in te vetten
HOE:
- Verwarm de oven op 175 graden en vet de cakevorm in met cooking spray of kokosolie.
- Doe de bananenpuree en de appelpuree in de keukenmachine en zet aan tot een egaal mengsel ontstaat. Je kunt dit ook met de staafmixer doen.
- Giet het mengsel in een kom en roer er bakpoeder en een snuf zout door.
- Spatel daarna het meel door het bananenbeslag tot het meel helemaal is opgenomen.
- Schep ten slotte de blokjes appel-peer erin.
- Doe de cake 40 min. in de oven
Liefs,
Naomi
Geef een reactie