OMG is het geen plaatje? Deze vegan rainbow cheesecake uit het boek Toetjes? Dit is een recept van Dayenne. In het boek Toetjes – 70 vegan health-food taarten, snacks en chocola vind je toetjes waar je elk moment van de dag van kunt genieten. Als het aan hun ligt eten we veel meer toetjes, zodat het iedere dag feest is. Alle toetjes zijn gemaakt met het beste uit de natuur. De toetjes bevatten geen tarwe, gluten, lactose of geraffineerde suikers. Wij zijn helemaal fan en delen met liefde dit recept voor deze vegan rainbow cheesecake met je.
Nodig:
Bodem:
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram pistachenoten
- 150 gram geraspte kokos (+ extra voor garneren)
- 6 eetlepels kokosolie
- 120 gram zachte medjouldadels
- snuf grof Keltisch zeezout
Vulling:
- 500 gram rauwe cashewnoten, een nacht geweekt in water
- 120 mililiter ahornsiroop
- 300 gram kokosolie, gesmolten
- sap en rasp van 1 citroen
- 2tl vanille-extract
- 150 gram frambozen + extra voor garneren
- 150 gram mango (geschild, pit verwijderd en vruchtvlees in stukjes) + extra voor garneren
- 150 gram bosbessen + extra voor garneren
HOE:
- Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en maal tot een deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan 1-2 eetlepels water toe.
- Verdeel het deeg over de bodem van een springvorm van 24cm, bekleed met bakpapier. Druk het deeg goed aan.
- Zet je deegbodem in de koelkast.
- Meng voor de vulling de cashewnoten, ahornsiroop, kokosolie, citroenrasp, citroensap en vanillie-extract tot een gladde creme in de keukenmachine. Verdeel over drie schaaltjes.
- Meng 1/3 van de vulling met de mango tot een gladde creme in de keukenmachine. Verdeel over de bodem en zet in de koelkast.
- Herhaal voor de frambozen- en bosbessenlaag. Laat de rainbow cheesecake minimaal 6 uur opstijven in de koelkast (of 3 uur in de vriezer).
- Garneer met vers achtergehouden fruit en geraspte kokos.
NOG MEER VEGAN TOETJES?
Kijk dan vooral in onze blog met vegan chocolade toetjes. Of bestel ook dit heerlijke vegan toetjes boek ontdekt. Met 70 vegan health-food taarten, snacks, chocola en andere lekkernijen. De lievelingstoetjes van 7 bekende health-food chefs, verzameld in één boek. Ook zijn de toetjes glutenvrij en lactose-vrij. Je kunt het boek nu kopen met 50% korting! 🙂
Liefs, Robin
Geef een reactie