Ons favo ijsje allertijden is dit romige Licor 43 ijs met sinaasappel en amandelschaafsel. Gemaakt van Griekse yoghurt, Licor 43 en nog wat ingrediënten. Naast dat Licor 43 heerlijk is om ‘gewoon’ of in een coctail te drinken, kun je het ook op een andere manier verwerken. Zo kwamen we op het briljante idee om er ijs van te maken: Griekse yoghurtijs met een hint van vanille, sinaasappel én Licor 43. Een heerlijke verfrissing tijdens de steeds warmer wordende dagen, which we love! Het maken van het ijsje is echt easy peasy, dus deze zomer lik jij lekker aan je zelfgemaakte Licor43 ijs!
NODIG (1 persoon):
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 4 eetlepel Licor 43
- Sap van een halve perssinaasappel
- Sinaasappelpartjes
- 1/2 lepel vanille-essence
- Handje amandelschaafsel om te garneren
HOE:
- Pers de helft van de sinaasappel uit.
- Mix de Griekse yoghurt met de Licor 43, het sap van de perssinaasappel en wat pulp en de vanille essence door elkaar heen, en vries het in een bakje in. Dit duurt ongeveer een dag.
- Haal het ijs ruim voor serveren uit de vriezer zodat je het makkelijk kunt ontdooien.
- Snijd de partjes sinaasappel op de manier die je hier terug kunt lezen.
- Schep een of twee bollen ijs in een ijskuipje. Garneer je Licor 43 ijs met sinaasappel en amandelschaafsel. Je kunt er eventueel nog wat Licor overheen schenken voor nog meer smaak.
Liefs,
Robin
Meer ijs-recepten? Probeer dan ook onze recepten voor chocoladebanaan ijs of yoghurt bosbessenijs.
Geef een reactie