Rauwe cacao is gezond!
In dit lekkere yoghurt-bosbessen ijs voegen we rauwe cacao toe. Wist je dat rauwe cacao vele gezondheidsvoordelen heeft? Rauwe cacao is allereerst één van de beste magnesiumbronnen, een mineraal wat essentieel is voor je energieproductie, een goed werkend zenuwsysteem en het zorgt voor sterke spieren, botten en tanden. Verder bevat rauwe cacao een hoog level van flavonoïden, anti-oxidanten die te vinden zijn in plantaardige voedingsmiddelen. Deze flavonoïden zijn gelinkt aan het behouden van een goed en gezond hart en een verhoging van het goede cholesterol. De flavonoïden in rauwe cacao produceren stikstofmonoxide, dit is een stof die je lichaam helpt om de bloeddruk te reguleren. Daarnaast zorgt het voor een gebalanceerde hormoonspiegel.
Het andere voordeel dat rauwe cacao je geeft, is dat het gewoon erg lekker is! Het is in staat om de endorfineproductie van je lichaam te regelen. Dit geeft je een aangenaam gevoel, een gevoel van voldoening en bevrediging. In rauwe cacao zit de stof serotonine, een stof die werkt zoals een anti-depressivum. Genoeg redenen dus om af en toe eens een eetlepel rauwe cacao aan je gerechten toe te voegen!
NODIG (1 schaaltje):
- 150 gram Griekse yoghurt
- 5 eetlepels diepvries bosvruchten
- 1 eetlepel raw cacaopoeder
HOE:
- Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot er een gladde romige massa ontstaat.
Geef een reactie