Hierbij het basisrecept voor een bananenbrood met kaneel en rozijnen. Zonder suiker en lactose! Je kunt kiezen voor verschillende soorten meel. Gewoon wat jij het lekkerste vindt of wat je in huis hebt. In dit recept wordt gebruik gemaakt van speltmeel. waardoor het bananenbrood niet glutenvrij is. Bananenbrood is volgens ons een ideale optie voor een verantwoord tussendoortje. Wij bakken in het weekend vaak een bananenbrood zodat we de rest van de week ook ervan kunnen genieten.
NODIG:
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram (spelt)meel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 100 gram rozijntjes
HOE:
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Klop de eieren met een snuf zout in ongeveer 5 minuten luchtig.
- Prak de bananen met een vork en meng met de eieren.
- Meng het meel, het pakpoeder en het kaneel door elkaar heen en voeg in delen bij het banaan-eimengsel. Mix het tot een glad deeg.
- Spatel de rozijntjes door het deeg en vul een ingevet bakblik met het deeg.
- Bak het brood in ca. 60 minuten op 160 graden gaar.
- Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
Eet smakelijk!
Laat het bananenbrood met kaneel en rozijnen goed afkoelen en dek het dan het af. Als je de enige bent die van dit brood gaat eten dan raad ik je aan om het grootste gedeelte in plakjes in te vriezen. Zo kun je elke keer dat je dit wilt eten een plakje uit de diepvries halen en heb je er veel langer plezier van.Gek op bananenbrood? Probeer ook eens dit bananenbrood ontbijttaartje met amandelmeel van de blog Eet lekker anders.
Liefs,
Robin
Miranda zegt
Kan ik dit ook in een cupcakevormpje doen? Ik zoek al een tijdje echt gezonde cupcakes voor een kleuter traktatie.
admin zegt
Hoi Miranda, ik neem aan dat het gewoon in een cupcake kan. Alleen ik weet niet hoeveel cupcakes je precies van dit beslag kan maken. Waarschijnlijk zijn de cupcakes ook sneller gaar en moeten ze (veel) korter in de oven. Laat je ons weten als het gelukt is?
Liefs,
Robin
Daniëlle zegt
Lijkt mij lekker! Ik heb sinds kind af aan een fobie bij bananen… Ik vond de structuur heel vies! Tegenwoordig probeer ik er wel steeds meer mee uit en dit lijkt mij een heerlijk recept!
admin zegt
Hoi Daniëlle,
Wij vinden persoonlijk dat de bananensmaak in dit bananenbrood erg meevalt. Hopelijk valt 'ie ook bij jou ook in de smaak. We horen het graag!
Liefs,
Robin en Naomi
Heleen Schrijvershof zegt
Het schijnt dat je met appelmoes een heel eind komt. Maar in hoeverre dat opgaat als je helemaal niet van bananen houdt, geen idee 🙂
Anoniem zegt
Yammie…hij staat in de oven�� Heb t met zelfrijzendbakmeel gedaan. Hoop dat dat ook lukt!
admin zegt
We zijn benieuwd! Is het gelukt?
Anoniem zegt
Hoihoi,
Ik heb de cake gisteren gemaakt! Ik heb ook de cake gemaakt met dadels (al een paar keer), maar allebei de cakes rijzen niet zo goed bij mij. Ze smaken heerlijk hoor, maar het blijft een platte cake hahaha. Hebben jullie hier tips voor wat ik anders kan doen?
Groetjes!
admin zegt
Hey,
Het worden inderdaad geen luchtige cakes, maar redelijk zware broden. Dit betekent dat het meer de structuur heeft van een brood, dan van een cake. Vooral wanneer er geen ei in verwerkt zit, blijft het rijzen achter. Als ik een gouden tip vind, laat ik het je weten!
Groetjes! 🙂
Anoniem zegt
Oke 🙂 Dan weet ik in ieder geval dat ik niks fout doe!
Bedankt! 🙂
Gustaaf Kamphorst zegt
Ga dit recept vanavond proberen te maken, maar dan met amandelmeel en zelfrijzend bakpoeder ipv gewone bakpoeder, om te testen of die dan iets luchtiger word.
Laat weten of het gelukt is dames!
admin zegt
en en en is het gelukt?
Kijkje in huis en tuin zegt
Wat heerlijk, ik ben dol op rozijnen, )kaneel in combi met bananenbrood, dat is smullen!
Robin en Naomi zegt
Zeker! Het is voor mij ook een golden duo 😋.
Malou zegt
Dit lijkt me lekker zeg! Ik heb lang geleden wel eens bananenbrood gemaakt (tijdens de lockdowns, toen iedereen dat deed haha!), maar nooit met rozijnen. Moet ik maar eens proberen!
Robin en Naomi zegt
Ja tijdens de lockdown dook iedereen massaal de keuken in denk ik! 😋
Heleen Schrijvershof zegt
Heerlijk! Hier gaat bijna elke week een bananenbrood de oven in. Voor de helft met havermout, heb je dat al eens geprobeerd? En dan ook met nootjes en kokosrasp enz. Het blijft een goed basisrecept 🙂
Robin en Naomi zegt
Hi Heleen, goede! Maal je de havermout dan fijn?
Tessa zegt
Het is dat ik de smaak van bananen niet echt heel lekker vind, anders had ik deze zeker een keer gemaakt
Robin en Naomi zegt
Ik moet zeggen de smaak van banaan is niet overheersend!
Corrina Wassenaar zegt
Ik ben niet zo van het bakken en een keuken diva
Maar dit recept lijkt me niet zo ingewikkeld
Ik heb ooit een monchou taart gemaakt was wel een succes
Robin en Naomi zegt
Monchou is een van mijn lievelings 😍
Wanda zegt
Toevallig vandaag nog een stukje bananenbrood gehad van een collega en zou ze mij het recept nog mailen, maar nu heb ik in ieder geval dit recept, dus ik ga het zeker weten proberen!
Robin en Naomi zegt
Leuk! Het is ook super makkelijk om te maken 😍.