Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Zoete trek / Gezond tussendoortje / Simpel bananenbrood met kaneel en rozijnen

Simpel bananenbrood met kaneel en rozijnen

6 maart 2018 by Robin en Naomi 11 Comments

Bananenbrood met rozijnenHierbij het basisrecept voor een bananenbrood met kaneel en rozijnen. Zonder suiker en lactose! Je kunt kiezen voor verschillende soorten meel. Gewoon wat jij het lekkerste vindt of wat je in huis hebt. In dit recept wordt gebruik gemaakt van speltmeel. waardoor het bananenbrood niet glutenvrij is. Bananenbrood is volgens ons een ideale optie voor een verantwoord tussendoortje. Wij bakken in het weekend vaak een bananenbrood zodat we de rest van de week ook ervan kunnen genieten.


NODIG:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram (spelt)meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram rozijntjes

HOE:

  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Klop de eieren met een snuf zout in ongeveer 5 minuten luchtig.
  • Prak de bananen met een vork en meng met de eieren.
  • Meng het meel, het pakpoeder en het kaneel door elkaar heen en voeg in delen bij het banaan-eimengsel. Mix het tot een glad deeg.
  • Spatel de rozijntjes door het deeg en vul een ingevet bakblik met het deeg.
  • Bak het brood in ca. 60 minuten op 160 graden gaar.
  • Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
Eet smakelijk!
Laat het bananenbrood met kaneel en rozijnen goed afkoelen en dek het dan het af. Als je de enige bent die van dit brood gaat eten dan raad ik je aan om het grootste gedeelte in plakjes in te vriezen. Zo kun je elke keer dat je dit wilt eten een plakje uit de diepvries halen en heb je er veel langer plezier van.
Liefs,
Robin

Comments

comments

Filed Under: Gezond tussendoortje, Kerst & Oud en Nieuw, Paasrecepten, Zoete trek Tagged With: bananenbrood, drankje, gezond tussendoortje, ijskoffie, mokka, plantaardige melk, rijstmelk

« Bietenburger met feta en havermout
Vogeltongpilav met paprikapasta en gegrilde zalm »

Comments

  1. Miranda says

    19 februari 2016 at 08:19

    Kan ik dit ook in een cupcakevormpje doen? Ik zoek al een tijdje echt gezonde cupcakes voor een kleuter traktatie.

    Beantwoorden
    • admin says

      19 februari 2016 at 09:09

      Hoi Miranda, ik neem aan dat het gewoon in een cupcake kan. Alleen ik weet niet hoeveel cupcakes je precies van dit beslag kan maken. Waarschijnlijk zijn de cupcakes ook sneller gaar en moeten ze (veel) korter in de oven. Laat je ons weten als het gelukt is?

      Liefs,

      Robin

      Beantwoorden
  2. Daniëlle says

    19 februari 2016 at 11:50

    Lijkt mij lekker! Ik heb sinds kind af aan een fobie bij bananen… Ik vond de structuur heel vies! Tegenwoordig probeer ik er wel steeds meer mee uit en dit lijkt mij een heerlijk recept!

    Beantwoorden
    • admin says

      19 februari 2016 at 13:00

      Hoi Daniëlle,

      Wij vinden persoonlijk dat de bananensmaak in dit bananenbrood erg meevalt. Hopelijk valt 'ie ook bij jou ook in de smaak. We horen het graag!

      Liefs,

      Robin en Naomi

      Beantwoorden
  3. Anoniem says

    28 februari 2016 at 10:13

    Yammie…hij staat in de oven�� Heb t met zelfrijzendbakmeel gedaan. Hoop dat dat ook lukt!

    Beantwoorden
    • admin says

      28 februari 2016 at 16:17

      We zijn benieuwd! Is het gelukt?

      Beantwoorden
  4. Anoniem says

    15 maart 2016 at 09:59

    Hoihoi,

    Ik heb de cake gisteren gemaakt! Ik heb ook de cake gemaakt met dadels (al een paar keer), maar allebei de cakes rijzen niet zo goed bij mij. Ze smaken heerlijk hoor, maar het blijft een platte cake hahaha. Hebben jullie hier tips voor wat ik anders kan doen?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • admin says

      16 maart 2016 at 10:02

      Hey,

      Het worden inderdaad geen luchtige cakes, maar redelijk zware broden. Dit betekent dat het meer de structuur heeft van een brood, dan van een cake. Vooral wanneer er geen ei in verwerkt zit, blijft het rijzen achter. Als ik een gouden tip vind, laat ik het je weten!

      Groetjes! 🙂

      Beantwoorden
    • Anoniem says

      16 maart 2016 at 18:56

      Oke 🙂 Dan weet ik in ieder geval dat ik niks fout doe!

      Bedankt! 🙂

      Beantwoorden
  5. Gustaaf Kamphorst says

    18 april 2016 at 12:33

    Ga dit recept vanavond proberen te maken, maar dan met amandelmeel en zelfrijzend bakpoeder ipv gewone bakpoeder, om te testen of die dan iets luchtiger word.

    Laat weten of het gelukt is dames!

    Beantwoorden
    • admin says

      18 april 2016 at 18:08

      en en en is het gelukt?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress