Heb je een erg rijpe bananen over? Maak er dan eens dit chocoladebanaan ijs met bosbessen van. De bananen gaan nu als een malle. Na een paar dagen in je de fruitschaal zijn ze al overrijp. Zelf zijn we niet heel dol op overrijpe bananen, maar weggooien is echt doodzonde! Uit een Japans onderzoek blijkt dat juist bananen met bruine spikkels op de schil betere kwaliteiten bevatten om je immuunsysteem een boost te geven. Zo bevatten ze het stofje Tumor Necrose Factor dat kanker bestrijdt. Daarnaast bevatten overrijpe bananen veel antioxidanten en zijn ze ook goed tegen een hoge bloeddruk, maagzuur, vemoeidheid en ijzertekort. Daarnaast zitten bananen vol met kalium en zorgen de van nature aanwezige fruitsuikers voor een energieboost! Overrijpe bananen kun je dus nog prima gebruiken! Je kunt er natuurlijk een lekker bananenbrood mee maken, maar je kunt ze ook invriezen. Van ingevroren bananen maak je binnen no-time healthy ijs!
Rauwe cacao is gezond!
Deze versie is met cacao en bosbessen. Wist je dat rauwe cacao vele gezondheidsvoordelen heeft? Rauwe cacao is allereerst één van de beste magnesiumbronnen, een mineraal wat essentieel is voor je energieproductie, een goed werkend zenuwsysteem en het zorgt voor sterke spieren, botten en tanden. Verder bevat rauwe cacao een hoog level van flavonoïden, anti-oxidanten die te vinden zijn in plantaardige voedingsmiddelen. Deze flavonoïden zijn gelinkt aan het behouden van een goed en gezond hart en een verhoging van het goede cholesterol. De flavonoïden in rauwe cacao produceren stikstofmonoxide, dit is een stof die je lichaam helpt om de bloeddruk te reguleren. Daarnaast zorgt het voor een gebalanceerde hormoonspiegel.
Je kunt het chocoladebanaan ijs met bosbessen eten als toetje, maar kunt er ook gewoon lekker mee ontbijten op een zomerse dag! Ook zo dol op ijs? Al eerder maakten wij bosbessen-yoghurtijs en bananen-bosvruchten ijs.
NODIG:
- 2 rijpe ingevroren bananen
- 2 handjes bosbessen
- 1 eetlepel cacaopoeder
- een scheutje amandelmelk
- cacaonibs ter garnering
HOE:
- Blend alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot er een romige massa ontstaat!
- Garneer met wat cacaonibs en verse bosbessen.
Enjoy!
Geef een reactie