De lekkerste cheesecake ooit! Althans tot nu toe ;-). Ik ben gek op cheesecakes, maar in de meeste cheesecakes zit behoorlijk wat suiker. Deze cheesecake met blauwe bessen bevat natuurlijke suikervervangers zoals (gedroogd) fruit, en kokosbloesemsuiker. Zo heb je toch het zoete, maar dan op een verantwoorde manier. Met recht een gezond tussendoortje!
NODIG voor deze cheesecake met blauwe bessen:
- 50 gram havermout
- 5 eetlepels kokosolie
- 300 gram roomkaas
- 150 gram gedroogde bosbessen
- 1 vanillestokje
- 2 eieren
- 40 gram kokosbloesemsuiker
- Handje verse blauwe bessen
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de kokosolie in een steelpannetje en roer de havermout erdoorheen. Schep het in de springvorm en druk het stevig aan op de bodem. Laat het opstijven in de koelkast.
- Klop de roomkaas in een grote kom glad. Voeg kokosbloesemsuiker en het vanillestokje toe. Klop ook de eieren door de romige massa en voeg als laatste de gedroogde bosbessen toe.
- Schenk de massa in de springvorm en bak de cheesecake in ongeveer 35-40 minuten gaar in de oven.
- Laat de cheesecake goed afkoelen en garneer hem met een handje verse blauwe bessen!
Liefs,
Naomi
Op zoek naar een vegan cheesecake? Probeer dan deze vegan rainbow cheesecake of deze vegan speculaas cheesecake eens.
Geef een reactie