Hierbij het recept voor een appeltaart bananenbrood. Zonder toegevoegde suiker en lactose! Je kunt kiezen voor verschillende soorten meel. Gewoon wat jij het lekkerste vindt of wat je in huis hebt. In dit recept wordt gebruik gemaakt van speltmeel, wardoor het bananenbrood niet glutenvrij is. Bananenbrood is volgens ons een ideale optie voor een verantwoord tussendoortje. Wij bakken in het weekend vaak een bananenbrood zodat we de rest van de week ook ervan kunnen genieten.
NODIG:
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram (spelt)meel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 100 gram rozijntjes
- 3 appels
- Gemberpoeder
- Zout
HOE:
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Klop de eieren met een snuf zout in ongeveer 5 minuten luchtig.
- Prak de bananen met een vork en meng met de eieren.
- Meng het meel, het pakpoeder, het kaneel en een snuf gemberpoeder door elkaar heen en voeg in delen bij het banaan-eimengsel. Mix het tot een glad deeg.
- Snijd de appel in partjes en spatel samen met de rozijntjes door het deeg en vul een ingevet bakblik met het deeg.
- Bak het brood in ca. 60 minuten op 160 graden gaar.
- Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
Eet smakelijk!
Laat de appeltaart bananenbrood goed afkoelen en dek het dan het af. Als je de enige bent die van dit brood gaat eten dan raad ik je aan om het grootste gedeelte in plakjes in te vriezen. Zo kun je elke keer dat je dit wilt eten een plakje uit de diepvries halen en heb je er veel langer plezier van.
Liefs,
Robin
Geef een reactie