
Soep is de ideale manier om snel veel groenten te eten. In dit recept voor zoete aardappelsoep met wortel gebruiken we onze lievelingsgroente zoete aardappel. Zoete aardappels of bataat zitten bomvol vitamine A (voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium, kalium en ze hebben maar liefst 1,5x meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Verder bevatten ze veel minder koolhydraten in vergelijking met normale aardappels en juist meer vezels, waardoor je minder nodig hebt om vol te zitten (goed voor de lijn!). Ook voor mensen met diabetes zijn zoete aardappels een redder in koolhydraten-nood, ze voorkomen een hoge insulinepiek!
NODIG:
- 1 zoete aardappel
- 2 paprika’s
- 5 wortels
- 5 cm gember
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 0,5 liter (Biologische) bouillon
- Gedroogde peterselie
- Kurkuma
- Peper / (Keltisch) zeezout
- Olijf- of kokosolie
HOE:
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokken. Kook de aardappel in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verwarm olijf- of kokosolie in een soeppan. Snipper een ui en fruit deze even in de pan aan. Voeg ook een uitgeknepen teentje knoflook toe.
- Snijd de paprika, de wortel in stukjes en bak deze ook 5 minuutjes mee. Verwarm als laatste de fijngesneden gember mee.
- Voeg de halve liter bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten zacht doorkoken.
- Voeg de aardappel toe en pureer met een staafmixer of in de blender en maak op smaak met peper en zout. Serveer de soep met wat peterselie.
Geniet van deze zoete aardappelsoep met wortel!
Liefs, Robin
P.S. Gek op zoete aardappel? Probeer dan eens onze zoete aardappelsoep met harissa en haricot verts of de hasselback zoete aardappel met tijm.
Andere soeprecepten? Probeer onze overheerlijke tomaat-vijgensoep eens of de Indiase linzensoep.
Geef een reactie