Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Zoete aardappelsoep met haricot verts en harissa

Zoete aardappelsoep met haricot verts en harissa

29 mei 2018 by Robin en Naomi 1 Reactie

Zoete aardappelsoep met haricot verts en harissaNaomi zegt altijd: ‘jij eet altijd soep Robin’. Misschien is het ook wel waar, maar ik ben gewoon gek op soep. Je kunt het van praktisch alle groenten maken, duizend verschillende kruiden gebruiken en het is gewoon makkelijk, snel en vol met voedingsstoffen. In deze zoete aardappelsoep met haricot verts en harissa gebruiken we harissa, een typisch Tunesische saus. Het is een hete, rode saus gemaakt van rode peper, tomaten, komijn, koriander en knoflook.

NODIG zoete aardappelsoep met haricot verts (4 personen):

  • 4 zoete aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram geraspte verse gember
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 gram haricot verts  (of kouseband)
  • 1 ui
  • 2 theelepels harissa
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels fijngesneden versie bladpeterselie
  • Olijfolie/peper/zout

HOE:

  • Snipper de ui en knoflook en rasp de gember. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Houd de blokjes van 1 zoete aardappel apart.
  • Verhit een eetlepel olie en fruit daarin de ui en gember tot de ui glazig is.  Bak vervolgens de knoflook 2 minuten mee.
  • Voeg de blokjes van 3 zoete aardappels en de bouillon toe. Laat 15 minuten zacht doorkoken.
  • Kook de haricot verts en de blokjes zoete aardappel in ongeveer 7 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer en maak op smaak met limoensap en peper.
  • Verdeel de soep over vier borden. Garneer de soep met de blokjes zoete aardappel en haricots verts en druppel wat harissa over de borden. Maak de zoete aardappelsoep met haricot verts en harissa af met de bladpeterselie en wat druppels extra vierge olijfolie.

Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!

Liefs, Robin

Gek op zoete aardappel? Probeer dan ook onze Vegan zoete aardappelbrownies, Hasselback zoete aardappels met tijm of Quiche met pompoen, pastinaak en zoete aardappel

Comments

comments

Categorie: Kerst & Oud en Nieuw, Recepten, Soep Tags: soep, soeprecept, veganistisch, zoete aardappel, Zoete aardappelsoep

« 6 tips die je kunt toepassen als je je down voelt, en het even niet meer ziet zitten
Vegan hotspots in Lissabon »

Trackbacks

  1. 10x de lekkerste oranje soeprecepten - Eet het beter schreef:
    1 februari 2018 om 06:01

    […] Eat Live Travel kwam eveneens de zoete aardappelsoep met haricots verts en harissa voorbij. Weet jij wat harissa […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress