Naomi zegt altijd: ‘jij eet altijd soep Robin’. Misschien is het ook wel waar, maar ik ben gewoon gek op soep. Je kunt het van praktisch alle groenten maken, duizend verschillende kruiden gebruiken en het is gewoon makkelijk, snel en vol met voedingsstoffen. In deze zoete aardappelsoep met haricot verts en harissa gebruiken we harissa, een typisch Tunesische saus. Het is een hete, rode saus gemaakt van rode peper, tomaten, komijn, koriander en knoflook.
NODIG zoete aardappelsoep met haricot verts (4 personen):
- 4 zoete aardappels
- 1 teentje knoflook
- 20 gram geraspte verse gember
- 1 liter groentebouillon
- 150 gram haricot verts (of kouseband)
- 1 ui
- 2 theelepels harissa
- 1 limoen
- 2 eetlepels fijngesneden versie bladpeterselie
- Olijfolie/peper/zout
HOE:
- Snipper de ui en knoflook en rasp de gember. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Houd de blokjes van 1 zoete aardappel apart.
- Verhit een eetlepel olie en fruit daarin de ui en gember tot de ui glazig is. Bak vervolgens de knoflook 2 minuten mee.
- Voeg de blokjes van 3 zoete aardappels en de bouillon toe. Laat 15 minuten zacht doorkoken.
- Kook de haricot verts en de blokjes zoete aardappel in ongeveer 7 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer en maak op smaak met limoensap en peper.
- Verdeel de soep over vier borden. Garneer de soep met de blokjes zoete aardappel en haricots verts en druppel wat harissa over de borden. Maak de zoete aardappelsoep met haricot verts en harissa af met de bladpeterselie en wat druppels extra vierge olijfolie.
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Liefs, Robin
Gek op zoete aardappel? Probeer dan ook onze Vegan zoete aardappelbrownies, Hasselback zoete aardappels met tijm of Quiche met pompoen, pastinaak en zoete aardappel
[…] Eat Live Travel kwam eveneens de zoete aardappelsoep met haricots verts en harissa voorbij. Weet jij wat harissa […]