Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Zoete aardappelrösti met spinazie

Zoete aardappelrösti met spinazie

6 september 2016 by Robin en Naomi Reageer

Zoete aardappel rösti met spinazieZoete aardappelrösti is een leuke afwisseling op rösti.  Het is afkomstig uit Zwitserland en wordt daar als ontbijt gegeten. Zelf eet ik het eigenlijk alleen bij mijn avondeten. Het bestaat officieel uit geraspte aardappelen die gemengd kunnen worden met andere etenswaren zoals uien of spek. In dit recept wordt de normale pieper vervangen door zoete aardappelen: zoete aardappelrösti. De rösti is een bijgerecht die ik serveerde met spinazie en een gekookt ei.

Het recept van deze zoete aardappelrösti komt van Kayla Itsines. Zij helpt vrouwen bij het bereiken van een bikini body op de meest efficiënte en effectief mogelijke manier. Daarnaast deelt ze op haar blog ook recepten.

NODIG (2 personen):

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 400 gram spinazie
  • 2-3 theelepels olie bijvoorbeeld kokos- of zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • gedroogde peterselie
  • Zout en peper

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Schil en rasp de zoete aardappels. Wij gebruiken altijd deze handige rasp, te bestellen bij Bol.com. Druk zoveel mogelijk vocht uit de aardappels en maak op smaak met zwarte peper en wat gedroogde peterselie naar wens.
  • Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg grote eetlepels van de zoete aardappelrasp in de pan en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Bak ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant of totdat ze goudbruin zien. Houd de rösti warm in de oven tot het aardappel mengsel op is.
  • Doe de eieren in een pan en voeg koud water toe. Breng het geheel met de pan op de deksel aan de kook en temper het vuur naar middelhoog. Laat 3-4 minuten doorkoken. Giet af met kokend water en laat afkoelen.
  • Breng een laagje water in een pan aan de kook en laat hierin de spinazie slinken. Giet vervolgens de spinazie goed af en druk eventueel uit in een vergiet.
  • Verdeel de spinazie en de zoete aardappel rösti over twee borden. Maak op smaak met zout en peper. Pel de eieren en snijd doormidden.
Ben je op zoek naar een ander lekker recept met zoete aardappel? Wij hebben ook eens een soepje gemaakt met zoete aardappel. Jum!

Eet smakelijk!

Liefs,

Robin

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vega Tags: eieren, rösti, spinazie, vegetarisch, zoete aardappel

« Ovenpasta met broccoli en kaassaus
Risotto met rode kool en courgette »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress