Ik eet geen vlees meer, maar wraps met vega gehakt vind ik altijd om mijn vingers bij af te likken. Wanneer je plantaardig of vegetarisch eet kun je hiervoor vegetarisch gehakt gebruiken. Ik vind het maken van je eigen gehaktsaus ook echt enorm makkelijk en veel lekkerder dan die uit een zakje. Je hebt echt minder nodig dan je denkt. Deze wraps met vega gehakt en zelfgemaakte saus staan binnen no-time op tafel!
NODIG (2 personen):
- 300 gram vega gehakt
- 4 (volkoren) wraps
- 400 gram linzen
- 1 pakje tomatenpassata
- 4 handjes spinazie
- 1 rode paprika
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
HOE:
- Verwarm een eetlepel plantaardige olie een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het vega gehakt en een half bouillonblokje toe. Bak het kort. Voeg de komijn-, paprika- en uienpoeder toe.
- Voeg de tomatenpassata toe en laat ongeveer 10 minuten meepruttelen.
- Snijd de rode paprika in blokjes.
- Laat de linzen uitlekken en voeg op het laatst toe. Voeg ook de paprika toe. Verwarm kort mee.
- Verdeel een handje spinazie per wrap en schep hierover het gehakt-linzenmengsel.
Eet smakelijk!
Liefs, Robin
Meer recepten met wraps? Check onze pizzawrap met spinazie en artisjokharten of onze wortelwraps met geitenkaas, honing en pecannoten.
Geef een reactie