Zoals jullie misschien al doorhebben zijn wij (vooral Robin) echt dol op het maken van soep. Het is makkelijk, je krijgt veel groenten binnen en het is ook nog eens snel klaar! Deze keer maakten we een wortelsoep met gember en garam masala. Lekker kruidig en vol van smaak! Dol op wortel in soep? Probeer dan ook zeker onze Indiase kruidige Linzensoep.
NODIG wortelsoep met gember:
- 300 gram waspeentjes
- 5 cm gember
- 1 ui
- 500 ml groentebouillon
- 1 theelepel kurkuma
- 1-2 eetlepels Garam Masala
- Peper / Zout / Olijfolie
HOE:
- Snipper de ui en fruit deze ongeveer vijf minuten in een scheut olijfolie.
- Rasp de gember en bak deze kort mee. Voeg ook de kurkuma toe.
- Voeg de waspeen en groentebouillon toe tot de waspeentjes net onder water staan. Laat het ongeveer 20 minuten zacht doorkoken.
- Blend of pureer het tot een gladde soep en maak op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de Garam Masala toe en roer de soep nog een keer goed door. Laat de soep nog 5 minuten op laag vuur staan voor het serveren.
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Liefs,
Robin & Naomi
Geef een reactie