Deze warme pastasalade met cherrytomaten & courgette is gebaseerd op een recept uit de HelloFresh-box die ik onlangs heb ontvangen. Het is een pastasalade met courgette, cherrytomaten en dressing van balsamicoazijn en olijfolie. De salade zit boordevol groenten en kan zowel warm als koud gegeten worden. Ideaal om een grote pan van te maken en er dan ook nog als lunch van te kunnen genieten. De salade is vegan, maar je kunt er ook nog geitenkaas en geroosterde pijnboompitten aan toe voegen.
NODIG (2-3 personen):
- 180 gram rigatoni
- 250 gram cherrytomaten
- 1 courgette
- 4 stengels bleekselderij
- 1 knoflookteen
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 takjes krulpeterselie
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper&Zout
HOE
- Kook de rigatoni in 10-12 minuten gaar in ruim komend water. Giet de rigatoni vervolgens af en laat zonder deksel uitstomen.
- Meng de extra vierge olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout tot en dressing. Snijd de krulpeterselie fijn en meng door de dressing.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Snijd de bleekselderij in de lengte door midden en snijd in malle reepjes. Bak de bleekselderij ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen de courgette in dunne halve plakken en snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten.
- Voeg de knoflook, cherrytomaten en courgette met het paprikapoeder toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de groenten met de rigatoni en de dressing door elkaar.
- Verdeel de warme pastasalade met cherrytomaten & courgette over de borden en serveer met 1-2 eetlepels edelgistvlokken per bord.
Eetsmakelijk!
Liefs,
Robin
Gek op pasta? Probeer dan de Pasta in tomatensaus met feta en pijnboompitjes of Vegan pasta arrabbiata met ‘bacon’ eens!
Geef een reactie