Een product wat wij nog eerder hebben gebruikt is vogeltongpasta. En nee, dit heeft niets met een vogel te maken. Deze pasta van durem tarwe ziet eruit als rijst (of een vogeltongetje, vandaar de naam), maar smaakt meer als pasta. Het heeft een fijne bite en neemt de smaak van toegevoegde ingrediënten goed op.
NODIG: (voor 4 personen):
- 4 el Penguen paprikapuree (te bestellen via Arab Foodlovers)
- 300 gram vogeltongpasta (ook te bestellen via Arab Foodlovers)
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 1 bosje verse dille
- 4 stukken zalmfilet
- peper/zout/olijfolie
HOE:
- Verhit een flinke scheut olie in een stofpan of wok en bak hierin de ui, knoflook en courgette (in blokjes gesneden) in ca. 10 minuten zacht en goudbruin. Voeg de paprikapuree toe en bak kort mee.
- Schep de pasta erdoor en voeg net zoveel water toe totdat de pasta ca. 1 cm onder staat.
- Laat de pasta op matig vuur rustig aan de kook komen. Als het water verdampt is, is alles gaar.
- Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg de moten zalm (bestrooid met wat zout en peper) in de pan met de huid op de bodem. Zet het vuur half en bak de vis ongeveer 4 minuutjes zachtjes aan.
- Draai de moot, zet het vuur laag en laat de vis in nog ongeveer 4-5 min. zachtjes doorgaren. Zodra de vis makkelijk uit elkaar valt is hij gaar.
- Hak wat verse dille fijn en meng deze door de pilav.
Serveer het stuk zalm op de vogeltongpilav en garneer met een takje dille.
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Geef een reactie