Hoi, eigenlijk juice ik nu alweer 2 jaar bijna elke dag. Vandaag een verfrissende venkel en wortelsap! Deze verfrissende venkel en wortelsap zit boordevol vitamines en anti-oxidanten en in de ideale manier om de dag mee te beginnen!
VENKEL
Venkel is een kruid waarvan de steel en knol vaak gebruik wordt als groente, maar ook de zaden vaak in de keuken worden gebruikt. Venkel smaakt naar anijs en is rijk aan kalium en fosfor, maar bevat ook calcium en vitamine C. Het is licht verteerbaar en kan zowel rauw als ‘warm’ worden gegeten. Je kunt het verwerken in recepten, maar van de zaden kan ook venkelthee worden gezet. Venkel werkt kalmerend voor de spijsvertering en verzachtend bij buikklachten, het kalmeert maag en ingewanden.
HOE:
- 1/2 venkel
- 1 wortel
- Duim gember
- 1 appel
- 1/2 Citroen
- Pluk verse peterselie
NODIG:
- Was de groenten en fruit. Schil de citroen en snijd alle groenten en fruit in hapklare stukken.
- Stop de ingrediënten in de juicer en pers tot een verse juice. Wil je een ijskoude juice, stop er dan wat ijsklontjes in.
- Drink direct op of bewaar afgesloten voor 1-2 dagen in de koelkast. Enjoy je venkel en wortelsap!
Helemaal into juicen? Neem dan een kijkje op one pagina met meer saprecepten. Wil je jouw gezondheid een boost te geven, maar geen tijd om zelf te juicen? Wij zijn fan van de verse sapjes van HappyJuicy. Deze sappen bevatten een hoge voedingswaarde omdat het langzaam wordt koudgeperst uit verse groente en fruit én worden bij je thuis bezorgd!
Liefs, Robin
Geef een reactie