Wij hebben niet altijd zin om te koken na een lange dag. Om toch voldoende groenten binnen te krijgen is een salade echt ideaal. Dus heb je geen zin en tijd om te koken? Maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Dan is een makkelijke salade de perfecte uitkomst! Deze frisse veldsla salade met feta en gebakken champignons staat zo op tafel! Tip: maak een beetje extra, ook lekker als lunch de volgende dag! Je salade blijft het lekkerste als je de dressing pas de volgende dag toevoegt. Hierdoor houdt de veldsla haar bite, door de dressing kunnen bladgroenten soms wat slap worden!
Veldsla
De salade bestaat vooral uit veldsla, wat erg gezond is. De naam veldsla is een tikje verwarrend want veldsla is namelijk geen sla, maar behoort tot de kruiden en is familie van de valeriaan. Veldsla vindt zijn oorsprong in Europa en groeit ook in het wild. Veldsla is enorm gezond, het bevat vitamine C, caroteen en ijzer en uitzonderlijk hoge omgea 3 vetzuren. Nog een weetje is dat veldsla geen suikers bevat. Wie ‘s winters regelmatig veldsla op het menu plaatst zorgt goed voor zichzelf. Want precies deze elementen houden ons immuunsysteem in prima conditie.
NODIG (voor 2 personen):
- 75 gram veldsla
- 1 ui
- 1 bakje (kastanje) champignons
- een handjevol spinazie
- 1 eetlepel balsamico
- 1 teentje knoflook
- 100 gram feta
- olijfolie / peper / zout
HOE:
- Snijd de ui in ringen en champignons in partjes. Bak de uien en champignons bruin.
- Snijd ondertussen de feta in blokjes en maak de dressing van balsamico en olijfolie. Roer hiervoor 1 eetlepel balsamico en 2 eetlepels olijfolie en een uitgeperst teentje door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
- Verdeel de veldsla, spinazie en feta over de borden en garneer met de champignons. Maak de salade af met de dressing.
Bon appetit!
Een salade is snel, makkelijk, fris én gezond. Op deze pagina delen we lekkere salade recepten die binnen een mum van tijd klaar zijn.
Liefs,
Robin & Naomi
Geef een reactie