Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Vegetarische Tajineschotel

Vegetarische Tajineschotel

10 oktober 2017 by Robin en Naomi Leave a Comment

Vegetarische TajineschotelDe tajine is een traditionele stoofpot uit Noord-Afrika die wordt gebruikt voor het bereiden van suddergerechten. Dankzij de kegelvormige vorm van de stoofpot condenseert alle stoom tegen de deksel van de pan en druipt weer in het gerecht. Hierdoor hoeft er nauwelijks vet toegevoegd worden, de ingrediënten koken in hun eigen kookvocht. Het duurt wel even voor dit gerecht klaar is, je laat het namelijk 30 minuten stoven. Dit zorgt ervoor dat de aroma’s kunnen vrij komen en in elkaar overgaan, wat resultaat in intense smaken! Wij maakten een heerlijke vegetarische tajineschotel met kruiden en specerijen. Wij zijn dol op de Noord-Afrikaanse keuken maakten eerder deze Marokkaanse groenteschotel met linzen en quinoa.  

NODIG (voor 2 personen):

  • 1 rode paprika
  • 300 gram aardappels
  • 150 gram wortels
  • 2 uien
  • 200 gram tomaten
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 120 mililiter bouillon
  • 10 gram verse munt
  • komijnpoeder
  • kaneel
  • paprikapoeder
  • kurkuma
  • saffraan (2 draadjes)
  • eventueel Turks brood

HOE:

  • Zet een pan met 120 mililiter water op. Voeg de bouillon hieraan toe (blokje of poeder) en roer tot het blokje is opgelost.
  • Snijd de aardappel, tomaat, paprika, wortel en ui in hapklare stukjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in de tajine. Bak hierin de ui, wortel, paprika, aardappel en tomaat met de kurkuma en de kaneel. Doe dit 5 minuutjes.
  • Voeg vervolgens de bouillon en de saffraan eraan toe.
  • Doe de deksel op de tajine en laat 30 minuten stoven op laag vuur
  • Voeg nu het vegetarisch gehakt, komijnpoeder en paprikapoeder toe en laat het nog 15 minuten op het vuur staan met de deksel op de tajine.
  • Verdeel het over de borden. Snijd nu verse munt en serveer de vegetarische tajineschotel ermee!
  • Gerecht kun je serveren met vers afgebakken (Turks) brood

Eet smakelijk!

Groetjes,

Naomi

Comments

comments

Filed Under: Diner, Recepten, Vega Tagged With: aardappels, diner, paprika, tajine, uien, vegetarisch, vegetarisch gehakt, vegetarische tajineschotel, wortels

« Snackbowl met falafel, zoete aardappel & hummus
De leukste foodhotspots in Warschau »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2022 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress