Dit recept voor dit vegan yoghurt-bananenbrood staat elke week wel in de oven. Smeuïg, een vleugje banaan en de heerlijke smaak van vanille. Daarnaast is het bananenbrood ook nog eens glutenvrij, vegan en vrij van noten.
Nodig vegan yoghurt-bananenbrood:
- 3 hele rijpe bananen
- 150 milliliter plantaardige yoghurt (ongezoet)
- 250 gram havermeel
- 100 milliliter agavesiroop
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baksoda (+ een scheut citroensap)
- Snufje zout
Hoe:
- Verwarm de over voor op 170 graden en vet een cakevorm van 25 cm in of bekleed het met bakpapier.
- Pureer de bananen met de plantaardige yoghurt, milliliter en vanillepoeder tot een puree.
- Meng het havermeel met het bakpoeder en spatel hier vervolgens de bananenpuree doorheen tot een egaal beslag. Als het beslag te stevig blijft, kun je nog wat havermelk toevoegen.
- Los de baking soda op met wat citroensap en spatel dit als laatste door het beslag.
- Verdeel het bananenbroodbeslag over de cakevorm en bak in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
- Laat het vegan yoghurt-bananenbrood, als je dat kunt, helemaal afkoelen in het bakblik voor je het aansnijdt!
Als je de enige bent die van het vegan yoghurt-bananenbrood gaat eten dan raad ik je aan om het grootste gedeelte in plakjes in te vriezen. Zo kun je elke keer dat je dit wilt eten een plakje uit de diepvries halen en heb je er veel langer plezier van!
Gek op bananenbrood? Wij bakten er eerder een carrot-cake bananenbrood, bananenbrood met vijg en kardemom, Bananenbrood met Tony’s Chocolonely, een Simpel bananenbrood met kaneel en rozijnen en een Bananenbrood met sinaasappel & vanille.
Liefs, Robin
nicole orriens zegt
Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het recept door geven aan mijn dochter die vegan is. Dankjewel voor de inspiratie!
Robin en Naomi zegt
Super leuk als je het deelt met je dochter. 😁
Maayke zegt
Bedankt voor het recept! Mijn dochter kan niet tegen ei, dus ik ben altijd blij met vegan bakrecepten zoals deze.
Robin en Naomi zegt
Dan is dit het ideale recept en nog steeds lekker luchtig.
Linda schrijft 't op zegt
Mmmm…dat is smullen, het ziet er heerlijk uit. Een goed idee om een stukje in te vriezen, dan heb je elke avond een lekker stukje voor bij de koffie.
Robin en Naomi zegt
Ja zo blijft het ook langer vers!
Tessa zegt
Ik hou zelf niet van de smaak van banaan. DIt recept ziet er erg gemakkelijk uit om te maken
Robin en Naomi zegt
Je proeft de banaan eigenlijk niet eens. Geen overheesende smaak.
Mitchel zegt
Heerlijk recept om te maken. Ook fijn als je bananen op moet maken.
Robin en Naomi zegt
Hahaha, we hebben allemaal wel eens te rijpe bananen liggen.