
Springrolls.. Heb jij ze weleens gegeten? In Vietnam kun je ze op iedere hoek van de straat krijgen. De springroll is natuurlijk veel gezonder dan de gefrituurde loempia variant. En ook nog eens heerlijk! Eigenlijk is het maken van vegan Vietnamese springrolls veel simpeler dan je denkt. Je legt wat groenten en eventueel wat vega kip of tempeh of tofu op het rijstvel en rolt hem op.
NODIG (voor 9 Vegan Vietnamese springrolls):
- 9 rijstvellen
- 1 rode paprika
- 70 gram ijsbergsla
- 100 gram taugé
- 100 gram rijstnoedels
- een halve komkommer
- verse munt
- verse koriander
Voor de dip:
- scheutje sojasaus
- scheutje ketjap
- handje fijngestampte pinda’s
HOE:
- Snijd de rode paprika en komkommer in reepjes.
- Hak de munt en de koriander fijn.
- Maak de rijstnoedels volgens de verpakking.
- Doe een scheutje wok(olie) in een pan en verwarm de taugé voor een paar minuten.
- Zet een diep bord of een pan klaar met warm water en week het rijstvel ongeveer 30 seconden in het water. Het moet zacht worden.
- Leg een rijstvel op een snijplank. Verdeel wat van de paprika, ijsbergsla, taugé, rijstnoedels, komkommer en verse kruiden over het midden van het rijstvel.
- Rol de springrolls net zoals een loempia. Vouw de buitenkant eerst naar binnen, rol hem dan voorzichtig op.
- Serveer de vegan vietnamese springrolls met een lekker sausje van soja, ketjap en fijngestampte pinda’s.
Liefs,
Naomi
Op zoek naar meer lekkere borrelhapjes? Check dan onze borrelhapjes recepten.
Geef een reactie