Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan Surinaamse bami

Vegan Surinaamse bami

13 mei 2020 by Robin en Naomi 7 Reacties

Surinaamse bami! Of chow mein. Ik ben er in elk geval dol op. Daarom mag een vegan Surinaamse bami variant dan ook niet ontbreken op de blog. Ik heb de tempeh in fijne plakjes gesneden en goed laten marineren in de dressing en vervolgens knapperig gebakken in de oven. Zo smaakvol! Stiekem heb ik er nog wat extra groente in verstopt door een zak broccolirijst toe te voegen. Maar paksoi is ook erg lekker in deze vegan Surinaamse bami.

NODIG (voor 4 personen):

  • 250 gram tempeh
  • 400 gram broccolirijst
  • 300-400 gram spaghetti naar keuze
  • Duim gember
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 5 Spices kruiden
  • Ketjap manis (zoete ketjap)
  • Sojasaus
  • Een bosje verse selderij
  • Peper/zout/olijfolie

HOE:

  • Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel 5 spices, 1 uitgeperst teentje knoflook en gemberrasp. Snijd de tempeh in plakjes en marineer in de marinade. Maak op smaak met peper en zout. Laat minimaal 1 uur marineren, maar ik heb het ’s ochtends al klaar gemaakt zodat de smaken goed in de tempeh trekken.
  • Verwarm de oven op 200 graden en bak de tempeh in 20-30 minuten af. Draai de stukjes tempeh regelmatig om.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok. Snipper de ui en fruit deze ongeveer voor 5 minuten. Snijd ondertussen de rode peper fijn en pers de knoflook uit. Voeg toe in de wok en fruit een minuut zachtjes mee.
  • Voeg de tomatenpuree en 2 theelepels 5 spices toe en bak dit zachtjes mee voor 2 minuten.
  • Voeg de spaghetti en 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel ketjap manis toe en bak 5 minuten mee.
  • Verhit ondertussen een andere koekenpan en bak de broccolirijst volgens de verpakking.
  • Voeg de broccolirijst en de tempeh toe aan de bami en meng het goed.
  • Serveer de Vegan Surinaamse bami met de fijngesneden selderij.

Liefs, Robin

Gek op tempeh? Probeer dan ook onze sambal goreng tempeh!

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vega, Vegan

« Vegan pasta arrabbiata met ‘bacon’
Harira – Marokkaanse soep »

Reacties

  1. nicole orriens zegt

    20 maart 2024 om 13:19

    Het ziet er werkelijk verrukkelijk uit! Dankjewel voor dit recept. Ik wil graag wat meer vegan gaan eten, dus dit komt goed van pas.

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      21 maart 2024 om 17:15

      Leuk dat ik je heb kunnen inspireren met dit recept en mega goed dat je meer vegan wilt eten!

      Beantwoorden
  2. Malou zegt

    20 maart 2024 om 17:21

    Jaa dit is zo lekker! Ik ben regelmatig inspiratieloos als het gaat om avondeten, maar deze ga ik zeker onthouden!

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      21 maart 2024 om 17:15

      Leuk! 🧡

      Beantwoorden
  3. C.E. Wassenaar zegt

    21 maart 2024 om 08:15

    Heerlijk weer een blog met leuk recept. Ik vind het altijd zo leuk als er weer een lekker recept is. En zeker 1s die niet ingewikkeld is

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      21 maart 2024 om 17:16

      Hier ook. Hoe simpeler hoe beter 🧡

      Beantwoorden
  4. Tessa zegt

    21 maart 2024 om 17:22

    Dit gerecht ziet er echt onwijs lekker uit. Krijg er gelijk trek van bij het zien van de fotos

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress