Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan snack balletjes

Vegan snack balletjes

27 februari 2019 by Simone Jansen Reageer

Vegan snackballetjesVoor deze vegan snack balletjes wordt geen suiker gebruikt. De balletjes zijn wel zoet van smaak en dat komt doordat er zoete aardappel, kaneel en ongezoete vanille poeder wordt gebruikt. Een gezonde verantwoorde snack dus!

Inhoud

  • 1 Zoete aardappel
  • 2 Benodigheden: (Voor 12-16 vegan snack balletjes):
  • 3 Nodig:
  • 4 Hoe:
    • 4.1 Comments

Zoete aardappel

De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is een plant uit de windefamilie. Het is geen familie van de aardappel, het is namelijk een inulinehoudende knol (een verdikking van de wortels). Aardappels bevatten zetmeel en de zoete aardappel inuline. Inuline verteert langzamer dan zetmeel en is daarom gezonder voor diabetespatiënten. De zoete aardappel staat op de zevende plaats op de lijst van belangrijke voedselgewassen in de wereld. Er bestaan witte en roze zoete aardappels, beiden zijn te koop in supermarkten en toko’s.

Benodigheden: (Voor 12-16 vegan snack balletjes):

  • Bakpapier
  • Ovenplaat
  • Blenden/keukenmachine

Duur: ongeveer 80 minuten

Nodig:

  • 500 gram zoete aardappel
  • kokosolie
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 eetlepels kaneel
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 theelepel vanille poeder ongezoet
  • 1 hand walnoten
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • Kokosrasp ter decoratie

Hoe:

  • Verwarm de oven op 180 graden Celsius voor.
  • Bekleed de ovenbakplaat met keukenpapier.
  • Schil de zoete aardappel en snijdt het in kleine blokjes en leg op de bakplaat.
  • Vet de zoete aardappelblokjes in met wat kokosolie.
  • Strooi 2 theelepels kaneel over de ingevette blokjes en hussel de blokjes door elkaar zodat de kaneel zich goed verspreidt.
  • Zet de zoete aardappel in de oven voor 45 minuten.
  • Laat de zoete aardappelblokjes afkoelen.
  • Verwarm de oven weer op 180 graden Celsius voor.
  • Doe de zoete aardappel, 3 eetlepels kaneel, de cacaopoeder, de ongezoete vanille poeder, walnoten, kokosmeel en kokosrasp in de blender en blend tot een gladde substantie.
  • Bekleed de bakplaat opnieuw met bakpapier.
  • Schep per keer een eetlepel van de substantie en maak daar met je handen balletjes van.
  • Rol de balletjes door wat kokosrasp en leg ze op de bakplaat.
  • Bak voor 20 minuten in de oven.
  • Laat de vegan snack balletjes afkoelen en ze zijn klaar om gegeten te worden.

Enjoy!

Al eerder maakte ik deze vegan nootvrije speculaas cheesecake, Vegan notenvrije chocolade taart en een Gele winter smoothiebowl.

Liefs, Simone

Simone JansenMijn naam is Simone (26 jaar) en ik ben het huisgenootje van Robin en ook een gastblogger. Robin en ik wonen sinds deze zomer samen en we staan graag samen in de keuken. 2 jaar geleden begon ik met veganistisch eten. Eerst binnenshuis en na het zien van de documentaire Cowspiracy ben ik in één keer helemaal vegan gaan eten. Ik studeer Product Design en woon in Amsterdam . Verder houd ik van toneelspelen, sporten, dansen en reizen.

 

Comments

comments

Categorie: Gezond tussendoortje, Paasrecepten, Recepten, Zoete trek Tags: gezond tussendoortje, snack, snackballetje, tussendoortje, vegan snack balletjes

« Etiketten op voeding lezen. Zo doe je dat!
Courgetti met zalm en volle roomsaus »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress