Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan risotto met doperwten en gegrilde paprika

Vegan risotto met doperwten en gegrilde paprika

21 oktober 2018 by Robin en Naomi Reageer

Vegan risottoRisotto is een rijstgerecht wat zijn oorsprong vindt in het noorden van Italië.  De bereidingswijze is altijd hetzelfde waarbij de rijst wordt aangebakken en vervolgens wordt afgeblust met wijn en tenslotte gegaard in bouillon. De bitterzoete saffraan geeft deze eenvoudige risotto haar verleidelijke geur. Wij bedachten deze vegan risotto met doperwten en gegrilde paprika.

NODIG (4 personen):

  • 400 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 milliliter halfzoete wijn
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 buisje saffraan
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 3 geroosterde paprika’s (uit pot)
  • 1 citroen
  • Peper / zout / olijfolie
  • 1-2 eetlepels edelgistvlokken per persoon.

HOE:

  • Maak een liter groentebouillon.
  • Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de ui in ongeveer 5 minuten glazig op zacht vuur. Bak de knoflook de laatste minuut mee.
  • Voeg de risotto toe en bak mee tot de korrels rondom glanzen van de olie.
  • Blus af met de wijn en laat het voor de helft verdampen.
  • Voeg nu een soeplepel groentebouillon toe bij de risottorijst en blijf roeren tot het bijna opgenomen is. Blijf dit herhalen tot de bouillon op is en de risotto een homogene massa is. Dit kan 30 minuten duren en het kan zo zijn dat er meer bouillon nodig is. Voeg de saffraan na ongeveer 15 minuten toe en verbaas je over de geur.
  • Kook de diepvries doperwten volgens de verpakking gaar en snijd de paprika’s in reepjes. Was de citroen grondig en snijd in partjes.
  • Meng wanneer de risotto gaar is de doperwten en paprika er doorheen. Maak eventueel op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de vegan risotto met doperwten en gegrilde paprika over de borden en verdeel de partjes citroen. Ook lekker met amandelen en krenten.

Eet smakelijk!

Liefs,

Robin

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vega, Vegan Tags: doperwten, gegrilde paprika, risotto, vegan, vegan risotto

« Waarom je wel en niet naar de Filipijnen moet gaan
Restaurant Burger Cartel »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress