Dit recept voor vegan rendang met jackfruit is zoooo makkelijk! Jackfruit is een fruitsoort met de structuur van draadjesvlees en is daarom ideaal om Indonesische rendang mee te maken. In het recept gebruiken we strooibare cacaoboter van Cuissana die we van de Natuurgroothandel hebben gehad om te proberen. Ideaal om mee te bakken en braden met minder vet.
NODIG (2-3 personen):
- 300 gram jonge jackfruit
- Rendang mix (wij gebruiken Yakso Rendang Bumbu)
- 3 uien
- 50 gram santen
- 200 milliliter water
- 2 eetlepels Cuissana cacaoboter
HOE:
- Smelt de Cuisana cacaoboter in een wok. Snipper ondertussen de uien en bak deze in ongeveer 5-10 minuten glazig en bruin.
- Giet de jackfruit af en pluk met je vingers of met een vork.
- Voeg de jackfruit toe aan de uien samen met de rendangmix en fruit even mee.
- Voeg 200 mililiter water en santen toe en laat ongeveer 30-40 minuten sudderen (korter kan ook, maar het is lekker als de smaken goed intrekken).
- Serveer de vegan rendang bijvoorbeeld met rijst en boontjes
Liefs, Robin
Wij hebben een leuke samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze havermoutrepen met ananas, granola met pompoenpitten en koek- en speculaaskruiden, Sojayoghurt met blauwe bessen en moerbeien, vegan Chocolade Cake met chia proteïne, vegan kaasstengels, brandnetel pasta aglio e olio, vegan mango lassi, sambal goreng tempeh en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel.
Geef een reactie