Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan Quiche met asperges en doperwten

Vegan Quiche met asperges en doperwten

25 maart 2019 by Simone Jansen Reageer

Vegan quicheIn deze romige quiche gebruiken we asperges en doperwten voor een frisse twist. De eieren zijn vervangen door silken tofu. Silken tofu of zijden tofu is de zachte variant van tofu. Deze vorm van tofu bevat meer water en heeft een zachtere structuur. Het is daarom belangrijk om goed uit te laten lekken en droog te deppen met een schone handdoek of keukenpapier.  Deze vegan quiche met asperges en doperwten is ideaal voor lunch en diner en zowel koud als warm te eten. Ook lekker met een lichte, frisse salade!

Inhoud

  • 1 NODIG:
  • 2 BENODIGHEDEN VOOR 1 quiche VAN ONGEVEER 8 STUKKEN:
  • 3 HOE:
    • 3.1 Comments

NODIG:

  • 1 pak tante Fanny vers bladerdeeg 270 gram
  • 250 gram champignons
  • 100 gram asperges
  • 125 gram doperwten uit blik/pot
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 theelepel cardamon
  • 400 gram silken tofu
  • Peper
  • Zout
  • 100 gram vegan geraspte kaas

BENODIGHEDEN VOOR 1 quiche VAN ONGEVEER 8 STUKKEN:

  • Springvorm met een diameter van 26 cm
  • Blender/keukenmachine

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden celcius
  • Snijdt de champignons in kleine stukjes en bak goudbruin in een droge koekenpan.
  • Snijdt de asperges in kleine stukjes en bak ook deze even tot het gaar is.
  • Laat de silken tofu uitlekken en doe het daarna in de blender samen met de edelgistvolken, peper en zout en cardamon.
  • Spoel de doperwten af en roer ze door het tofu mengsel heen.
  • Houdt 4 asperges apart voor de garnering, maar roer ook de rest van de asperges en champignons door het mengsel heen.
  • Bedek de springvorm met het bladerdeeg en giet het mengsel in de springvorm.
  • Strooi de vegan kaas over het mengsel en garneer het met de 4 asperges.
  • Zet de quiche voor 40 minuten in de oven.
  • Gril de quiche 5 minuten.
  • Laat de vegan quiche een beetje afkoelen en snijdt hem dan aan.

Eetsmakelijk!

Liefs, Simone en Robin

Meer recepten van Simone:

  • Vegan notenvrije speculaas cheesecakejes
  • Vegan notenvrije tiramisu
  • Vegan snack balletjes
  • Vegan quiche met asperges en doperwten
  • Smoothiebowl met pompoen
  • Vegan chocolade mousse
  • Vegan Peanutbutter Chocolate Mouse

Al eerder maakten we deze vegetarische Quiche met pompoen, pastinaak en zoete aardappel.

Comments

comments

Categorie: Diner, Lunch, Recepten, Vegan Tags: asperges, Quiche, vegan quiche

« 3x de beste Mexicaanse restaurants in Amsterdam
Pilates aan huis met Pilates Delivered »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress