Pepernoten zijn onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. In deze vegan pepernoten cake zitten stukjes pepernoot verstopt voor een extra verassingseffect. De cake is kruidig door alle verwarmende specerijen en spannend door de verschillende structuren in de de cake. De perfecte toevoeging om je heerlijk avondje compleet te maken!
NODIG (vegan pepernoten cake):
- 250 gram glutenvrij havermeel
- 125 gram rijstmeel
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 330 milliliter havermelk
- 80 milliliter ongezoete appelmoes
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel gember
- 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
- 1/3 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Handje pepernoten (glutenvrij of zelf gebakken kruidnootjes)
Nodig (vanille glazuur):
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel havermelk (meer toevoegen voor gewenste dikte)
- 1 drupje vanille-essence
HOE:
- Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een browniebakvorm met bakpapier.
- Meng de haver- en rijstmeel met de kokosbloesemsuiker, de bakpoeder en de specerijen in een mengkom.
- Meng de havermelk en de appelmoes in een maatbeker.
- Voeg de havermelk en appelmoes toe aan de droge ingrediënten en meng goed door tot er een beslag bestaat.
- Verkruimel de pepernoten en roer door het beslag.
- Schenk het beslag in de bakvorm en bak vervolgens 55-60 minuten in de oven. Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
- Laat de vegan pepernotencake helemaal afkoelen op een rooster.
- Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met de havermelk en de vanille-essence. Verkruimel wat pepernoten.
- Verdeel het glazuur gelijkmatig over de cake en bedek met de stukjes kruidnoot. Snijd de vegan pepernotencake in vierkanten en geniet ervan!
Op zoek naar meer inspiratie voor Sinterklaas? Hier vind je onze favoriete recepten.
Liefs, Robin
De inspiratie voor deze cake vonden we op de website van Medical Medium.
Geef een reactie