Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan pepernoten cake

Vegan pepernoten cake

16 november 2021 by Robin en Naomi Reageer

vegan pepernoten cake

Pepernoten zijn onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. In deze vegan pepernoten cake zitten stukjes pepernoot verstopt voor een extra verassingseffect. De cake is kruidig door alle verwarmende specerijen en spannend door de verschillende structuren in de de cake. De perfecte toevoeging om je heerlijk avondje compleet te maken!

Inhoud

  • 1 NODIG (vegan pepernoten cake):
  • 2 Nodig (vanille glazuur):
  • 3 HOE:
    • 3.1 Comments

NODIG (vegan pepernoten cake):

  • 250 gram glutenvrij havermeel
  • 125 gram rijstmeel
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 330 milliliter havermelk
  • 80 milliliter ongezoete appelmoes
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gember
  • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1/3 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Handje pepernoten (glutenvrij of zelf gebakken kruidnootjes)

Nodig (vanille glazuur):

  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel havermelk (meer toevoegen voor gewenste dikte)
  • 1 drupje vanille-essence

HOE:

  • Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een browniebakvorm met bakpapier.
  • Meng de haver- en rijstmeel met de kokosbloesemsuiker, de bakpoeder en de specerijen in een mengkom.
  • Meng de havermelk en de appelmoes in een maatbeker.
  • Voeg de havermelk en appelmoes toe aan de droge ingrediënten en meng goed door tot er een beslag bestaat.
  • Verkruimel de pepernoten en roer door het beslag.
  • Schenk het beslag in de bakvorm en bak vervolgens 55-60 minuten in de oven. Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
  • Laat de vegan pepernotencake helemaal afkoelen op een rooster.
  • Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met de havermelk en de vanille-essence. Verkruimel wat pepernoten.
  • Verdeel het glazuur gelijkmatig over de cake en bedek met de stukjes kruidnoot. Snijd de vegan pepernotencake in vierkanten en geniet ervan!

Op zoek naar meer inspiratie voor Sinterklaas? Hier vind je onze favoriete recepten.

Liefs, Robin

De inspiratie voor deze cake vonden we op de website van Medical Medium.

Comments

comments

Categorie: Guilty Pleasures, Recepten, Vegan en notenvrij bakken, Zoete trek

« Vegan gevulde speculaas
Heimwee naar je vakantieland? Drink een wijntje! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress