Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan pasta arrabbiata met ‘bacon’

Vegan pasta arrabbiata met ‘bacon’

13 mei 2020 by Robin en Naomi Reageer

Een simpele, maar o zo smaakvolle Italiaanse pasta. In deze vegan pasta arrabbiata is de pittige saus gemaakt van knoflook, tomaten en rode pepers. In dit recept gebruiken we Seamore Seaweed bacon voor een leuke twist. Deze bacon is gemaakt van Palmaria Palmata, een gedroogde biologische zeegroente. Sea bacon is een 100% wild en biologisch zeewier dat door het te bakken verandert in een (groene) bacon! Naast dat zeewier eiwitten en Vitamine B12 bevat, zitten er ook andere mineralen zoals Calcium, jodium, ijzer, Kalium/Potassium en zink. Reden genoeg om dit voedsel van de toekomst vaker op het menu te zetten!

Nodig (4 personen):

  • 1 rode peper
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300-400 gram spaghetti naar keuze
  • 3 tenen knoflook
  • Seamore Seaweed bacon (per persoon 6 gram)
  • Edelgistvlokken
  • 1 bosje peterselie

HOE:

  • Was de peper en haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper fijn.
  • Verhit olijfolie in de koekenpan en pers hier de teentjes knoflook boven uit. Voeg ook de fijngesneden peper toe en bak zachtjes voor ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze ook 1 minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Kook de tomatensaus voor ongeveer 10 minuten zachtjes door.
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking in ruimkokend water.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in de pan en pluk de zeewier. De olie is op temperatuur als er bubbeltjes rondom de spatel ontstaan. Bak de blaadjes tot ze groen en knapperig zijn (10-12 seconden).
  • Verdeel de spaghetti, de tomatensaus en de ‘bacon’ over de borden. Snijd de peterselie fijn en garneer pasta met bacon en peterselie. Voeg eventueel ook 1 eetlepel edelgistvlokken voor een hartige bite toe.
  • Geniet van de vegan pasta arrabbiata met ‘bacon’. Buon appetito!

Liefs, Robin

Wij hebben een leuke samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze vegan rendang, havermoutrepen met ananas, granola met pompoenpitten en koek- en speculaaskruiden, Sojayoghurt met blauwe bessen en moerbeien, vegan Chocolade Cake met chia proteïne, vegan kaasstengels, brandnetel pasta aglio e olio, vegan mango lassi, sambal goreng tempeh en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel. 

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vega, Vegan

« Vegan Ceasar Salad
Vegan Surinaamse bami »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress