Lasagne, een van mijn favoriete Italiaanse maaltijden. Hoogste tijd voor een vegan lasagne! Wij gebruiken voor de basis van de duurzame vegan pastasauzen van Pianta Pasta. Deze zijn 100% vegan en zitten vol met vegan vlees en veel verschillende groenten. Voor deze vegan lasagne gebruiken we de Bolognese met gehakt gemaakt van seitan (tarwe-eiwitten) en vol met peulvruchten en groente. Zo zet je in een oogwenk een zeer smakelijke lasagne op tafel!
NODIG:
- 1 zak Pianta Bolognese
- 1 pak (glutenvrije) lasagnebladeren
- 400 gram pompoenstukjes
- 1 paprika
- 1 winterwortel
- 1 ui
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 1 zakje vegan geraspte kaas
- Olijfolie / peper / zout
HOE:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de pompoenblokjes met wat olijfolie, de rozemarijn en wat zout. Verspreid over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Snipper de ui en snijd de paprika en winterwortel fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de groentemix. Draai het vuur laag en laat stoven.
- Voeg de zak Pianta Bolognese toe en laat even sudderen. Als de pompoenblokjes klaar zijn, roer deze dan ook door de bolognese mix.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel een laag saus over de bodem. Bedek de laag met lasagnevellen en leg hierop een laagje geraspte kaas en saus. Ga zo door tot de saus op is en eindig met een laagje saus en daaroverheen geraspte kaas.
- Zet de vegan lasagne ongeveer 45 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de lasagnevellen gaar zijn.
- Buon appetito!
Ben jij gek op Italiaans eten? Probeer dan ook ons onze Gnocchi ovenschotel of onze Vegan pasta arrabiata.
Liefs,
Robin
Dit is een artikel in samenwerking met Pianta Pasta. Ik schrijf echter alleen over dit product omdat ik er zelf achter sta en tevreden ben over het gebruik.
Geef een reactie