In deze vegan kokos cake gebruiken wij de kokosyoghurt van Abbot Kinney’s. Zij maken kokosyoghurt, een zuivelvrije variant van yoghurt gemaakt van kokosmelk en plantaardige yoghurtbacteriën. Nu zijn wij allebei niet zo heel erg dol op kokos, dus leek het ons leuk om de yoghurt te verwerken in een cake. We hebben al eens eerder en cake gemaakt met de yoghurt van Abbot Kinney’s, met citroen en gember. Deze keer een andere variant, én vegan (zonder ei), met pindakaas en banaan. Ontzettend lekker.
Over Abbot Kinney’s
De kokosyoghurt van Abbot Kinneys wordt gemaakt van kokosmelk die wordt gefermenteerd met plantaardige yoghurtbacteriën. De yoghurt bestaat voor 98% uit kokosmelk en bestaat maar uit vier ingrediënten. Daarnaast is het vrij van toegevoegde suiker en conserveringsmiddelen. De kokosyoghurt is verrassend fris, heeft daarnaast een heerlijk dikke structuur en proeft het, surprise, echt heel erg naar kokos. Echte kokos die niet van een aroma afkomstig is! Bij Abbot Kinney’s proberen zij de kokosnoten zo min mogelijk te behandelen met milieubelastende middelen en methoden. We like! Naast kokosyoghurt hebben zij inmiddels ook een amandelyoghurt op de markt gebracht en zelfs nu ook Frozen Yoghurt in verschillende smaken. De chocoladevariant is echt hemels!
NODIG:
- 200 gram havermeel (fijngemalen havermout)
- 1 rijpe banaan
- 150 ml kokosyoghurt van Abbot Kinneys
- 3 eetlepels pindakaas
- 100 ml plantaardige melk
- 100 ml water
- 1/2 theelepel vanillepoeder
- 1 theelepel baking soda/bakpoeder
HOE:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Maal de havermout fijn in een keukenmachine of blender.
- Voeg de rest van de ingrediënten er ook aan toe (banaan, kokosyoghurt, pindakaas, plantaardige melk, water, bakpoeder en vanillepoeder)
- Mix tot er een glad beslag ontstaat.
- Doe het beslag in een ingevet bakblik en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar.
- Laat de cake eerst goed afkoelen voor je hem aansnijdt. Anders valt hij uit elkaar
Enjoy van deze vegan kokos cake!
Liefs,
Naomi
Jouvence zegt
Dat ziet eruit als een heerlijke kokos cake! Lijkt me lekker om eens te maken.
Heleen Schrijvershof zegt
Lekker, ik ben gek op kokos. En op cake. Op eigenlijk alles wat er aan ingredienten in dit recept zit haha. Goed dat er een paasweekend met vrije dagen aankomt 🙂
Rory zegt
Weet je dat ik als kind kokos echt heel vies vond? En dat ik het nu juist (zowel kokosmelk als schaafsel) gebruik in de Indonesische en Indische keuken? Deze cake klinkt ook heel lekker!
Robin en Naomi zegt
Ik had precies hetzelfde. Vooral een bounty. Zo zie je maar dat je smaakpalet ook veranderd als je ouder wordt.