Empanada, komt van het Spaanse & Portugese woord ’empanar’ dat inpakken of inwikkelen betekent. Het zijn dus eigenlijk ingepakte of ingewikkelde deegwaren die vaak gebakken of gefrituurd worden. Oorspronkelijk komen empanadas uit Argentinië. Deze vega kip empanadas zijn heerlijk als tussendoortje of voor bij de borrel. Je kunt er eindeloos mee variëren maar wij maakten ze deze keer met vega kip.
NODIG (voor 20 stuks):
- 300 gram vega kipstukjes
- 2 rode uien
- 20 vegan vellen deeg voor hartige taart
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels vegan creme fraiche bijvoorbeeld van haver
- 2 handjes vegan geraspte kaas
- paar takjes verse peterselie
- Scheutje plantaardige melk
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- chilipoeder
HOE:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het hartige taart deeg ontdooien.
- Hak de ui fijn en bak deze in een beetje olie aan.
- Schep ook de paprika blokjes erdoor en bak een minuutje door.
- Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper
- Voeg de kipstukjes vervolgens toe aan het mengsel.
- Roer ook ongeveer 2 eetlepels vegan crème fraiche door het mengsel samen met twee handjes vegan geraspte kaas. Laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen.
- Neem een velletje deeg en druk er met een kommetje een rondje uit. Bestrooi eventueel de ondergrond met een beetje bloem om plakken tegen te gaan.
- Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel in het midden van het rondje deeg.
- Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed dicht, dit kan met een vork maar je kunt de randjes ook schuin omvouwen zodat er een mooi deegrandje ontstaat.
- Leg de empanada’s op een bekleedde bakplaat en bestrijk de bovenzijde met plantaardige melk.
- Bak de vegan kip empanada’s in 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Liefs,
Naomi & Robin
Op zoek naar meer hartige hapjes? Probeer dan eens onze Veganistische Indiase groenteflapjes.
Geef een reactie