Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan gourmetten

Vegan gourmetten

3 december 2024 by Simone Jansen Reageer

Vegan gourmetten

Het is bijna Kerst en de meeste mensen vieren dit met familie en of vrienden. Ik vier kerst met mijn familie. Ik eet als enige thuis veganistisch. Vaak gourmetten wij met feestdagen en daarom heb ik tips voor vegan gourmetten op een rijtje gezet. Deze tips kun je gebruiken als je eventueel met familie/ vrienden eet die niet veganistisch eten. Zo kun je als vegan toch mee doen zonder al te veel gedoe. Deze tips voor vegan gourmetten zijn dus makkelijk te combineren met vlees/vis wat anderen eventueel wel willen gourmetten.

Inhoud

  • 1 NODIG (4 PERSONEN):
    • 1.1  VOOR VEGAN PANNENKOEKEN BESLAG [1]:
    • 1.2 VOOR ZOETE AARDAPPELFRIET UIT DE OVEN:  
    • 1.3 VOOR VEGAN MAYONAISE [2]:  
    • 1.4 VOOR SALADE:
    • 1.5 VOOR VEGAN BURGERS EN VLEESVERVANGERS (Suggesties)
    • 1.6 VOOR GROENTE OM TE BAKKEN
  • 2 HOE:
    • 2.1  VEGAN PANNENKOEKENBESLAG:
    • 2.2 ZOETE AARDAPPELFRIET UIT DE OVEN:
    • 2.3  VEGAN MAYONAISE:
    • 2.4  SALADE:
    • 2.5 VEGAN BURGERS:
    • 2.6  GROENTE OM TE BAKKEN:
    • 2.7 Comments

NODIG (4 PERSONEN):

  • Gourmet stel en pannetjes
  • Plantaardige boter
  • Staafmixer
  • Bakpapier

 VOOR VEGAN PANNENKOEKEN BESLAG [1]:

  • 150 gram bloem (het liefst tarwemeel of boekweitmeel)
  • 350 ml soja melk (of andere plantaardige melk)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • Eventueel Fruit als topping
  • Agave of andere stroop voor op de pannenkoekjes.

VOOR ZOETE AARDAPPELFRIET UIT DE OVEN:  

  • 2 zakken voorgesneden zoete aardappel friet (800gram) of 800 gram zoete aardappel zelf in patat stukjes snijden.
  • 1 eetlepel gerookte paprika poeder
  • 1 eetlepel patat kruiden
  • Oregano op gevoel toevoegen
  • Olie op gevoel toevoegen
  • Bakpapier

VOOR VEGAN MAYONAISE [2]:  

Er zijn in de supermarkt soms vegan mayonaises te vinden, maar je kunt het ook zelf maken.

  • 100 ml sojamelk
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel rijststroop/agave
  • snuf knoflook- en uienpoeder
  • 250 ml zonnebloemolie

VOOR SALADE:

  • Sla naar keuze (ongeveer 400 gram)
  • 1 Komkommer
  • 1 bakje snoeptomaatjes
  • 3 paprika’s
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels agave syroop
  • 1/2 eetlepel balsamico
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 tot 4 eetlepels olijfolie

VOOR VEGAN BURGERS EN VLEESVERVANGERS (Suggesties)

  • Vegan kipstukjes/falafel balletjes/ tofu/ tempeh (net waar je zin in hebt)
  • Vegan burger naar keuze

VOOR GROENTE OM TE BAKKEN

Kies groente die je lekker lijkt om te bakken. Hieronder wat suggesties.

  • Bakje champignons (250 gram)
  • 2 paprika’s
  • Broccoli (500 gram)
  • Bloemkool (300 gram)

HOE:

 VEGAN PANNENKOEKENBESLAG:

  • Voeg bij een deel van het bloem een deel van de melk toe en vermeng dit goed. Voeg nu steeds om en om bloem en melk toe tot dat er een dik vloeibaar beslag ontstaat. Voeg bakpoeder en zout toe en meng goed door het beslag heen. Doe het mengsel in een kom/bakje en het is klaar voor gebruik.
  • Bak het beslag met plantaardige boter tot pannenkoekjes. Lekker met fruit en agave syroop. Eventueel kun je op de pannenkoekjes ook fruit meebakken.

ZOETE AARDAPPELFRIET UIT DE OVEN:

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Als je onbesneden zoete aardappels gebruikt snij ze in patat stukjes.
  • Leg bakpapier op een ovenplaat en leg de patatstukjes er op.
  • Voeg de kruiden en sprenkel olie op gevoel (niet te veel olie) over de patat stukjes en hussel het geheel zodat alles goed verdeeld is en blijft plakken op de patatstukjes.
  • Zet de patat voor 25-35 minuten in de oven.
  • Doe de patat in een schaal met deksel er op of serveer direct.

 VEGAN MAYONAISE:

  • Mix de sojamelk, appelazijn, mosterd zeezout en agave syroop met een staafmixer. Voeg nu langzaam beetje voor beetje de zonnebloemolie toe. Blijf tussentijds de staafmixer gebruiken. Er ontstaat dan langzaam een mayonaise structuur.

 SALADE:

  • Snijd de komkommer, paprika’s en avocado in stukjes en meng dit samen met de sla, de snoeptomaatjes in een kom.
  • Meng de agave syroop, balsamico, mosterd en olijfolie tot een dressing.

VEGAN BURGERS:

  • Snijd de burgers in kleine stukjes en leg op een schaaltjes.

 GROENTE OM TE BAKKEN:

  • Snijd de groente in stukjes en leg op schaaltjes.

Bon apetit! Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en ik wens iedereen hele fijne kerstdagen toe!

 Liefs, Simone

Mijn naam is Simone (26 jaar) en ik ben het huisgenootje van Robin en ook een gastblogger. Robin en ik wonen sinds deze zomer samen en we staan graag samen in de keuken. 2 jaar geleden begon ik met veganistisch eten. Eerst binnenshuis en na het zien van de documentaire Cowspiracy ben ik in één keer helemaal vegan gaan eten. Ik studeer Product Design en woon in Amsterdam. Verder houd ik van toneelspelen, sporten, dansen en reizen. Simone Jansen

Comments

comments

Categorie: Diner, Kerst & Oud en Nieuw, Recepten

« Hotspots in Leiden: dit zijn de leukste!
Vegan kerstmenu »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress