Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Vegan gevulde speculaas

Vegan gevulde speculaas

29 november 2020 by Robin en Naomi Leave a Comment

Vegan gevulde speculaas

Vegan gevulde speculaas mag niet ontbreken in de herfst. Wij hebben een recept waarbij de gevulde speculaas noten- en glutenvrij is. We maken gebruik van bonen om de spijs te maken. We kiezen voor een spijs met vanille en sinaasappelsmaak. Verrassend en net iets anders!

Nodig (deeg vegan gevulde speculaas):

  • 125 gram havermeel
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram zachte plantaardige boter
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • Snufje zout

NODIG (spijs):

  • 75 gram geweekte dadels
  • 100 gram gedroogde witte bonen
  • 1,5 theelepel vanille extract
  • scheutje sinaasappelsap
  • snufje zout

HOE:

  • Week de bonen 2 uur in water. Giet af en kook volgens de verpakking gaar. Giet de bonen af en laat afkoelen.
  • Meng het havermeel, kokosbloesemsuiker, de speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom.
  • Voeg vervolgens de boter op kamertemperatuur en de sinaasappelsap toe aan de droge ingrediënten en meng door elkaar.
  • Kneed het deeg tot een bal tot het deeg soepel is. Voeg nog wat sinaasappelsap toe als het deeg te droog blijft. Zet het deeg in de koelkast om hard te worden.
  • Maak het spijs door de bonen samen met de geweekte amandelen, 1 eetlepel sinaasappelsap en de 1,5 theelepel vanille-extract in de keukemachine tot een spijs te vermalen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met een bakpapier. De bakvorm die wij gebruiken in ongeveer 20cm lang en 13 cm breed.
  • Rol het deeg uit tot een plak en snijd 2 even lange plakken op maat voor de bakvorm, het handigste is als je de randjes nog wel omhoog kunt vouwen zodat je het spijs hierin kunt leggen. Leg de bodem in de bakvorm en bekleed deze met een laagje spijs van 0,5-1cm dik (hangt er vanaf wat je lekker vindt), druk goed aan. Dek het dan af met de tweede laag deeg en druk de randen goed aan (kan ook met een vork).
  • Bak de vegan gevulde speculaas in ongeveer 25 af tot de bovenkant goudbruin is. Heb je deeg over? Bak dit mee als speculaas of pepernoten (erg lekker).
  • Laat de vegan gevulde speculaas op een rooster afkoelen wanneer deze gaar is en snijd in blokken.

Wat is vegan gevulde speculaas zonder vegan kruidnootjes? Hier vind je het recept terug!

Geniet ervan!

Liefs, Robin

Comments

comments

Filed Under: Gezond tussendoortje, Guilty Pleasures, Recepten, Zoete trek

« Speculaas haverkoekjes met sinaasappel en kardemom
De lekkerste Sinterklaas recepten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress