Wij eten graag een stuk taart op zijn tijd. Deze vegan chocoladetaart zonder noten is heel erg lekker en ook nog eens gezond. Daarnaast worden er ook geen geraffineerde suikers gebruikt. Kun je dus guiltfree van deze vegan chocoladetaart smullen.
Inhoud
Vegan Chocoladetaart (nootvrij)
Bereidingstijd 30-45 minuten
Benodigdheden voor 1 taart van 12 stukken:
- Springvorm met een diameter van 20 cm
- Blender/ keukenmachine
NODIG:
Bodem:
- 10g lijnzaad
- 60 ml water
- 200 gram havermout
- 4 el gesmolten kokosolie
- 3 el dadelstroop
- Rasp van 1 sinaasappel (biologisch)
- Snufje zout
- 2 el (rauw) cacao poeder
Vulling:
- 500 gram zoete aardappel
- 100 gram gemalen havermout
- 250 gram dadels
- 6 eetlepel (rauw) cacao poeder
- 2 theelepel vanille poeder ongezoet
- 3 el kokos of havermelk
- 3 el kokosrasp
Chocolade laag:
- 60 gram (rauw) cacao poeder
- 118 mililiter cacao boter of kokosolie
- 115 gram dadelstroop
Topping:
- Cacao poeder
- Kokosrasp
- Handje aardbeien
Hoe:
- Verwarm de oven op 180 graden Celcius.
- Doe de lijnzaad en het water in een bakje, roer dit goed en laat dit geheel ongeveer 10 minuten wellen.
- Ontpit de dadels en doe ze in een bakje met warm/ lauw water en laat dit geheel wellen. Dit zorgt ervoor dat de blender/ keukenmachine de dadels makkelijker kan snijden.
- Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Kook dit voor 10 minuten in ruim water. Spoel af en laat afkoelen.
- Mix alle ingrediënten voor de bodem in een kom of blender/keukenmachine totdat je een samenhangend plakkend deeg hebt. Beleg de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de springvorm in met kokosolie. Verdeel het mengsel over de bodem en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat de bodem hierna afkoelen.
- Maal de havermout fijn in de blender/ keukenmachine.
- Haal de geweekte dadels uit het bakje water, doe ze samen met de gekookte zoete aardappel, cacaopoeder, vanillepoeder, de plantaardige melk en kokosrasp bij de vermalen havermout in de blender/keukenmachine.
- Blend dit geheel totdat er een gladde substantie ontstaat. Besmeer dit geheel over de afgekoelde bodem.
Zet de taart ongeveer 10 minuten in de koelkast. - Smelt de cacao boter/ kokosolie in een pannetje en doe de gesmolten substantie in de blender. Voeg het cacao poeder en de dadelstroop hier aan toe en blend tot alles goed gemengd is. Giet dit geheel over de taart
- Versier de vegan chocoladetaart met wat gezeefde cacao poeder, kokosrasp en de aardbeien.
Meer vegan recepten van mij:
- Vegan notenvrije speculaas cheesecakejes
- Vegan notenvrije tiramisu
- Vegan snack balletjes
- Vegan Peanutbutter Chocolate Mousse heaven
- Vegan quiche met asperges en doperwten
- Smoothiebowl met pompoen
Over mij!
Mijn naam is Simone (26 jaar) en ik ben het huisgenootje van Robin en ook een gastblogger. Robin en ik wonen sinds deze zomer samen en we staan graag samen in de keuken. Ik studeer Product Design en woon in Amsterdam. Verder houd ik van toneelspelen, sporten, dansen en reizen. Deze vegan notenvrije chocolade taart heb ik voor mijn verjaardag gemaakt en het was een groot succes. De taart is heel erg lekker en ook nog eens gezond. In mijn recepten kook ik niet met geraffineerde suikers want ik vind het belangrijk dat mijn recepten ook gezond zijn. Healthy guilty pleasures dus.
Vegan
2 jaar geleden begon ik met veganistisch eten. Eerst binnenshuis en na het zien van de documentaire Cowspiracy ben ik in één keer helemaal vegan gaan eten. Ik heb eigenlijk nooit vegetarisch gegeten. Vanaf dat ik klein was was ik met dierenleed en het milieu bezig. Ik dacht alleen dat vegetarisch en vegan eten niet gezond was, je zou dan namelijk allemaal belangrijke voedingsstoffen missen. Toen ik er achter kwam dat dat niet zo was ben ik mij gaan verdiepen in vegan eten. Ik hou heel erg van lekker eten dus toen ik besloot helemaal vegan te gaan eten wilde ik wel dat het gevarieerd en lekker was. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Zo veel is wel mogelijk, ik vind het persoonlijk niet moeilijk en het creatief denken in oplossingen vind ik heel leuk.
Een ander grappig weetje over mijzelf is dat ik 4 jaar geleden helemaal niet kon koken. Ik snapte er niks van. Door recepten te volgen, fouten te maken en te experimenteren kreeg ik hier gevoel voor en nu bedenk ik inmiddels zelf ook recepten. Ik ben echt een toetjes en zoetekauw persoon. Verder maak ik graag groene smoothiebowls en kleurrijke gekruide maaltijden.
Doordat Robin een noten- en pindaallergie heeft vind ik het leuk om recepten te bedenken die nootvrij zijn zodat zij hier ook van genieten. Ik vind het heel leuk om gastblogger te zijn voor deze mooie en inspirerende blog en ik heb zin in deze samenwerking met Robin en Naomi!
Liefs, Simone
Mijn naam is Simone (26 jaar) en ik ben het huisgenootje van Robin en ook een gastblogger. Robin en ik wonen sinds deze zomer samen en we staan graag samen in de keuken. 2 jaar geleden begon ik met veganistisch eten. Eerst binnenshuis en na het zien van de documentaire Cowspiracy ben ik in één keer helemaal vegan gaan eten. Ik studeer Product Design en woon in Amsterdam. Verder houd ik van toneelspelen, sporten, dansen en reizen.
Tessa zegt
Op de kokos na lijkt deze chocolade taart mij echt heerlijk. Ben dol op chocolade
Robin en Naomi zegt
Je kunt de kokos(rasp) ook uit het recept weglaten als je er geen fan van bent. De taart smaakt dan net zo lekker :-)!