Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Vegan chocolade mousse

Vegan chocolade mousse

26 januari 2020 by Simone Jansen Leave a Comment

chocolade mousseRobin eet sinds kort zo min mogelijk geraffineerde suikers en wij eten vaak samen, dus wilde ik een toetje bedenken die zij ook kan eten. Dit was gelukkig niet een hele moeilijke uitdaging, want met natuurlijke zoetstoffen kun je ook hele lekkere zoete gerechten maken. De natuurlijke zoetstoffen in dit toetje zijn een rijpe halve banaan (hoe rijper hoe zoeter het toetje wordt), dadels, kaneel en ongezoete vanille poeder. Het resultaat is deze overheerlijke eiwitrijke vegan chocolade mousse. Eiwitrijk vanwege de gebruikte kikkererwten.

KIKKERERWTEN

Kikkererwten zijn een bron van koolhydraten en eiwitten. Verder bevat deze peulvrucht vezels, ijzer en B-vitamines. Ook bevat de kikkererwt veel tryptofaan. Dit is een aminozuur die je lichaam niet zelf aanmaakt en alleen uit voeding gehaald kan worden. Tryptofaan zorgt ervoor dat je lichaam serotonine aanmaakt. Dit is een stofje dat er voor zorgt dat je stemming en slaap beter worden. Kikkererwten worden ook veel in hartige gerechten gebruikt, maar ook in dit zoete toetje past de peulvrucht heel goed.

NODIG (2 VOOR PERSONEN):

  • Blender
  • 2 glazen

VEGAN CHOCOLADE MOUSSE: 

  • 100 gram gekookte kikkererwten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille poeder ongezoet
  • 4 eetlepels  (ongezoete) kokosyoghurt
  • 60 gram (biologische) dadels
  • 1/2 rijpe banaan (Ik gebruikte zelf een hele gespikkelde banaan want die zijn het zoetst)
  • 1 eetlepel tahini
  • 70 ml ongezoete plantaardige melk
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • snufje zout

TOPPING:

  • toef (ongezoete) kokosyoghurt
  • 1/2 theelepel kaneel
  • cacao poeder
  • cacao nibs

HOE:

VEGAN CHOCOLADE MOUSSE: 

  • Spoel de kikkererwten onder de kraan af en doe ze in de blender.
  • Voeg de andere ingrediënten behalve de cacao nibs toe en blend tot een glad geheel.
  • Verdeel de mousse over 2 glazen en roer nu de cacao nibs er door heen.

TOPPING:

  • Meng een toef kokosyoghurt met het kaneel in een bakje en schep het over de mousse heen.
  • Versier met een zeef wat cacao poeder over de kokosyoghurt.
  • Versier het geheel met wat cacao nibs. Geniet van je vegan chocolade mousse!

 

 

Liefs, Simone

Meer van mijn recepten? Al eerder maakte ik een vegan tiramisu, een gele smoothiebowl, vegan speculaas cheesecakejes en vegan chocoladetaart.

Mijn naam is Simone (26 jaar) en ik ben het huisgenootje van Robin enSimone Jansen ook een gastblogger. Robin en ik wonen sinds deze zomer samen en we staan graag samen in de keuken. 2 jaar geleden begon ik met veganistisch eten. Eerst binnenshuis en na het zien van de documentaire Cowspiracy ben ik in één keer helemaal vegan gaan eten. Ik studeer Product Design en woon in Amsterdam . Verder houd ik van toneelspelen, sporten, dansen en reizen. 

Comments

comments

Filed Under: Recepten, Toetjes, Zoete trek Tagged With: chocolade mouse, gastblog, nootvrij, simone, toetje, vegan, vegan toetje

« 8x de lekkerste Sushi recepten
6x de leukste hotspots in Utrecht »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2022 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress