Robin eet sinds kort zo min mogelijk geraffineerde suikers en wij eten vaak samen, dus wilde ik een toetje bedenken die zij ook kan eten. Dit was gelukkig niet een hele moeilijke uitdaging, want met natuurlijke zoetstoffen kun je ook hele lekkere zoete gerechten maken. De natuurlijke zoetstoffen in dit toetje zijn een rijpe halve banaan (hoe rijper hoe zoeter het toetje wordt), dadels, kaneel en ongezoete vanille poeder. Het resultaat is deze overheerlijke eiwitrijke vegan chocolade mousse. Eiwitrijk vanwege de gebruikte kikkererwten.
Inhoud
KIKKERERWTEN
Kikkererwten zijn een bron van koolhydraten en eiwitten. Verder bevat deze peulvrucht vezels, ijzer en B-vitamines. Ook bevat de kikkererwt veel tryptofaan. Dit is een aminozuur die je lichaam niet zelf aanmaakt en alleen uit voeding gehaald kan worden. Tryptofaan zorgt ervoor dat je lichaam serotonine aanmaakt. Dit is een stofje dat er voor zorgt dat je stemming en slaap beter worden. Kikkererwten worden ook veel in hartige gerechten gebruikt, maar ook in dit zoete toetje past de peulvrucht heel goed.
NODIG (2 VOOR PERSONEN):
- Blender
- 2 glazen
VEGAN CHOCOLADE MOUSSE:
- 100 gram gekookte kikkererwten
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel vanille poeder ongezoet
- 4 eetlepels (ongezoete) kokosyoghurt
- 60 gram (biologische) dadels
- 1/2 rijpe banaan (Ik gebruikte zelf een hele gespikkelde banaan want die zijn het zoetst)
- 1 eetlepel tahini
- 70 ml ongezoete plantaardige melk
- 1 eetlepel cacao nibs
- 2 eetlepels cacao poeder
- snufje zout
TOPPING:
- toef (ongezoete) kokosyoghurt
- 1/2 theelepel kaneel
- cacao poeder
- cacao nibs
HOE:
VEGAN CHOCOLADE MOUSSE:
- Spoel de kikkererwten onder de kraan af en doe ze in de blender.
- Voeg de andere ingrediënten behalve de cacao nibs toe en blend tot een glad geheel.
- Verdeel de mousse over 2 glazen en roer nu de cacao nibs er door heen.
TOPPING:
- Meng een toef kokosyoghurt met het kaneel in een bakje en schep het over de mousse heen.
- Versier met een zeef wat cacao poeder over de kokosyoghurt.
- Versier het geheel met wat cacao nibs. Geniet van je vegan chocolade mousse!
Liefs, Simone
Meer van mijn recepten?
- Vegan notenvrije speculaas cheesecakejes
- Vegan notenvrije tiramisu
- Vegan snack balletjes
- Vegan Peanutbutter Chocolate Mousse heaven
- Vegan quiche met asperges en doperwten
- Smoothiebowl met pompoen
Mijn naam is Simone (26 jaar) en ik ben het huisgenootje van Robin en ook een gastblogger. Robin en ik wonen sinds deze zomer samen en we staan graag samen in de keuken. 2 jaar geleden begon ik met veganistisch eten. Eerst binnenshuis en na het zien van de documentaire Cowspiracy ben ik in één keer helemaal vegan gaan eten. Ik studeer Product Design en woon in Amsterdam . Verder houd ik van toneelspelen, sporten, dansen en reizen.
Geef een reactie