Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Vegan Chocolade Cake met chia proteïne

Vegan Chocolade Cake met chia proteïne

12 november 2019 by Robin en Naomi 1 Comment

Vegan chocolade cake. Is er iets beter? In deze cake gebruiken we proteïnepoeder gemaakt van chiazaad van Nutridia. Het is een plantaardig eiwit maar vooral, en dat is het belangrijkst, een compleet eiwit. Chiazaden worden al duizenden jaren gebruikt om een gezond lichaam te ondersteunen, meer energie te krijgen en om de gevolgen van het ouder worden tegen te gaan.

In de Maya taal betekent chia ‘kracht’. Chia zaden zijn een uitstekende natuurlijke plantaardige bron van eiwitten en vezels.

Chia zaden zijn super voedzaam, ze zitten bomvol met antioxidanten, calcium, vezels en andere mineralen en vitamines. Als veganist is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen en met proteïnepoeder voeg je makkelijk wat extra eiwitten aan jouw cake toe! De Nutridia Chia Proteïne is onder andere te bestellen bij de Natuurgroothandel.

NODIG (voor 1 cake):

  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 350 gram speltbloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels Nutridia Chia Proteïnepoeder
  • 4 lijnzaad eieren (4 eetlepels gebroken lijnzaad + 12 eetlepels water)
  • 180 milliliter gesmolten kokosolie
  • 125 milliliter haver- of andere plantaardige melk
  • 75 gram pure chocolade (grof gehakt)
  • snuf zout

HOE:

  • Meng het lijnzaad met het water voor de lijnzaad ‘eieren’ en zet aan de kant.
  • Verwarm de oven met boven- en onderwarmte op 175 graden.
  • Meng het speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder, Nutridia Chia Proteïnepoeder en zout door elkaar heen.
  • Blend of pureer de lijnzaadeieren tot een luchtige massa en mix vervolgens met de kokosolie en de havermelk.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en spatel tot een luchtig beslag.
  • Hak de chocolade grof en meng de chocoladestukjes door het beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm (van 24 centimeter) en bak de vegan chocolade cake in 55-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • De vegan chocolade cake is klaar als je er met een sateprikker inprikt en deze er schoon en droog uitkomt.
  • Laat de vegan chocolade cake afkoelen en snijd in plakken. Je kunt de plakken invriezen zodat je de rest van de week een heerlijk tussendoortje mee kunt kunt nemen!

Liefs Robin

Wij hebben een leuke samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze vegan kaasstengels, brandnetel pasta aglio e olio, vegan mango lassi, sambal goreng tempeh en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel. 

Comments

comments

Filed Under: Guilty Pleasures, Paasrecepten, Recepten, Zoete trek

« Sojayoghurt met blauwe bessen en moerbeien
Couscous met bloemkool en za’ataryoghurt »

Comments

  1. Hanna says

    15 november 2019 at 17:37

    Dit is fantastisch! 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress