Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vegan Ceasar Salad

Vegan Ceasar Salad

13 mei 2020 by Robin en Naomi Reageer

Deze vegan Ceasar Salade met krokante tempeh met een sojakorstje is een vullende maaltijdsalade. Smakelijk door de dressing van sojasaus en vegan mayonaise. In dit recept gebruiken we Georgisch Kruidenzout van de Natuurgroothandel voor een twist. Dit traditioneel Svanetiaans zout is afkomstig uit het Svanetigebied in het bergachtige noordwesten van Georgië en geeft een unieke smaak aan de groenten en vleesvervangers.

NODIG (2 personen):

  • 150 gram tempeh
  • 2 sneetjes brood naar keuze
  • 2 kropjes romaine-sla
  • 1/2 komkommer
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel Georgisch Kruidenzout
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel vegan mayonaise
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel edelgistvlokken

HOE:

  • Snijd de tempeh in fijne plakjes en marineer in olijfolie, kruidenzout en sesamzaad.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de tempeh goudbruin en gaar.
  • Snijd de korstjes van het brood en snijd in blokjes. Verhit in een tweede koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de broodblokjes tot knapperige croutons. Maak op smaak met wat zout.
  • Maak ondertussen de dressing door de sojasaus, het citroensap, de vegan mayonaise. Voeg vervolgens 3 eetlepels extra vierge olijfolie erdoor. Maak op smaak met wat verse zwarte peper.
  • Was de romainesla en snijd de sla in reepjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Verdeel de slablaadjes, de tempeh en de komkommer over de borden. Serveer met de kappertjes, dressing, wat extra sesamzaad en eventueel wat edelgistvlokken.
  • Geniet van deze heerlijke vegan Ceasar Salade met krokante tempeh.

Een salade is snel, makkelijk, fris én gezond. Op deze pagina delen we lekkere salade recepten die binnen een mum van tijd klaar zijn. 

Liefs, Robin

Wij hebben een leuke samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze vegan rendang, havermoutrepen met ananas, granola met pompoenpitten en koek- en speculaaskruiden, Sojayoghurt met blauwe bessen en moerbeien, vegan Chocolade Cake met chia proteïne, vegan kaasstengels, brandnetel pasta aglio e olio, vegan mango lassi, sambal goreng tempeh en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel. 

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Salades, Vega, Vegan

« Bietensoep met kokos
Vegan pasta arrabbiata met ‘bacon’ »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress