
Dit recept voor Oosters crispy fijngehakt met paksoi en basmatirijst delen wij in teken van de Nationale Week Zonder Vlees (9 t/m 15 maart). Hierin worden worden alle Nederlanders, ja dus ook jij, uitgedaagd om een week lang te ontdekken hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Het vervangen van vlees hoeft echt niet moeilijk te zijn, want elke dag groeit het aanbod in de schappen weer met meer vleesvervangers. Vervang gehakt bijvoorbeeld eens door vegetarisch gehakt van Quorn. De groente in dit recept is een echte krachtpatser, namelijk de paksoi. Heel gezond want paksoi levert heel veel vitamine C en vitamine K! Ga jij deze week ook vegetarisch eten?
NODIG:
- 300 g basmatirijst
- 300 g Quorn fijngehakt
- 2 Shanghai paksoi
- 4 bosui
- 1 limoen, het sap
- 15 gram koriander
- 15 gam platte peterselie
- 15 g munt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 5 cm gember, geraspt en in fijne reepjes gesneden
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 tl honing (of andere zoetstof)
- 2 theelepels Chinese 5 spice kruiden
- 1 theelepel sesamolie
- zonnebloemolie, peper en zout
HOE:
- Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de Shanghai paksoi in reepjes en verwijder de steeltjes van de kruiden. Snijd de bosui fijn en houd een derde apart voor het garneren.
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en voeg het fijngehakt samen met de knoflook en gember toe aan de pan en roerbak het geheel 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg het limoensap, de sojasaus, honing, Chinese 5 spice kruiden en sesamolie toe aan de pan en roer alles goed door zodat het gehakt de smaak van de kruiden kan opnemen. Voeg ook de Shanghai paksoi en bosui toe aan de pan en roerbak het geheel nog 5 minuten. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het crispy gehakt samen met de basmatirijst en de verse kruiden en garneer met de achtergehouden bosui.
- Geniet van je Oosters crispy fijngehakt met paksoi en basmatirijst!
Liefs, Robin
Meer vegetarische inspiratie? Of wil je vegan eten? Klik dan op de links!
Dit is een artikel in samenwerking met Green Food Lab. De foto is gemaakt door Quorn.
Geef een reactie