Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Vega Oosters crispy fijngehakt met paksoi en basmatirijst

Vega Oosters crispy fijngehakt met paksoi en basmatirijst

8 maart 2020 by Robin en Naomi Reageer

Dit recept voor Oosters crispy fijngehakt met paksoi en basmatirijst delen wij in teken van de Nationale Week Zonder Vlees (9 t/m 15 maart). Hierin worden worden alle Nederlanders, ja dus ook jij, uitgedaagd om een week lang te ontdekken hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Het vervangen van vlees hoeft echt niet moeilijk te zijn, want elke dag groeit het aanbod in de schappen weer met meer vleesvervangers. Vervang gehakt bijvoorbeeld eens door vegetarisch gehakt van Quorn. De groente in dit recept is een echte krachtpatser, namelijk de paksoi. Heel gezond want paksoi levert heel veel vitamine C en vitamine K! Ga jij deze week ook vegetarisch eten?

 NODIG:

  • 300 g basmatirijst 
  • 300 g Quorn fijngehakt 
  • 2 Shanghai paksoi 
  • 4 bosui 
  • 1 limoen, het sap 
  • 15 gram koriander 
  • 15 gam platte peterselie
  • 15 g munt 
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 cm gember, geraspt en in fijne reepjes gesneden 
  • 2 eetlepels sojasaus 
  • 2 tl honing (of andere zoetstof)
  • 2 theelepels Chinese 5 spice kruiden
  • 1 theelepel sesamolie 
  • zonnebloemolie, peper en zout 

HOE: 

  • Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Snijd de Shanghai paksoi in reepjes en verwijder de steeltjes van de kruiden. Snijd de bosui fijn en houd een derde apart voor het garneren. 
  • Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en voeg het fijngehakt samen met de knoflook en gember toe aan de pan en roerbak het geheel 2 minuten op hoog vuur. 
  • Voeg het limoensap, de sojasaus, honing, Chinese 5 spice kruiden en sesamolie toe aan de pan en roer alles goed door zodat het gehakt de smaak van de kruiden kan opnemen. Voeg ook de Shanghai paksoi en bosui toe aan de pan en roerbak het geheel nog 5 minuten. Proef, en breng op smaak met zout en peper. 
  • Serveer het crispy gehakt samen met de basmatirijst en de verse kruiden en garneer met de achtergehouden bosui. 
  • Geniet van je Oosters crispy fijngehakt met paksoi en basmatirijst!

Liefs, Robin

Meer vegetarische inspiratie? Of wil je vegan eten? Klik dan op de links!

Dit is een artikel in samenwerking met Green Food Lab. De foto is gemaakt door Quorn.

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vega

« Bananenbrood met vijg en kardemom
Granola met pompoenpitten en koek- en speculaaskruiden »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress