Say yes to comfort food! Smaakvol en vullend. Deze Spaanse tortilla op basis van aardappel en ei is een aangename verassing. Het is een typisch Spaans gerecht en ook wel bekend als tortilla de patatas. Het is eigenlijk een dikke omelet van ei en aardappels die in veel barretjes in Spanje op het menu staat. Wij gebruiken manchego: een harde Spaanse schapenkaas van het La Mancha schaap. Het is gemaakt van rauwe melk die rijk van smaak is. Makkelijk te maken en zowel warm als koud is-ie heerlijk. Je kunt hem in grote punten snijden en eten als lunch bij een salade.
NODIG (2–4 personen):
- 6 gekookte nieuwe aardappels
- 3 eieren
- 50 gram manchego
- 10 gram bladpeterselie
- 100 gram geroosterde paprika’s uit pot
- 3 eetlepel olijfolie
- Peper / Zout
HOE:
- Schil de aardappels en kook in ruim water in 20 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een ovenschaal met een afmeting van 28×18 cm met bakpapier.
- Rasp de manchego en snijd de bladpeterselie fijn. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in kleine stukjes.
- Klop de eieren en voeg de kaas, peterselie, paprika’s en zout en peper toe.
- Snijd de aardappels in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes aardappel in ongeveer 3 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan.
- Schep de aardappelschijfjes door het eimengsel.
- Verdeel het beslag in de ovenschaal of bakvorm en druk het aan zodat de aardappeltjes goed op elkaar liggen.
- Bak de tortilla 40 tot 45 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is.
- Laat de tortilla voor het serveren afkoelen tot hij lauw-warm is en snijd in blokjes.
* Je kunt de tortilla ook van te voren maken. Bewaar hem dan in de koelkast. Verwarm de tortilla voor het serveren nog even in de oven
Liefs,
Robin
Geef een reactie