Deze tomaat-vijgen soep at ik tijdens een yoga retreat op Ibiza. Een soep die ik echt meteen heel lekker vond en waar ik heel graag het recept van wilde. Het is een volle, door de vijgen gezoete tomatensoep vol met verwarmende specerijen zoals kaneel en gember. Vijgen bevatten veel vitamines en mineralen en veel vezels (voor een goede darmwerking). Zo bevat een vijg kalium, calcium, mangaan en verschillende B vitamines. Een leuke manier om vijgen eens op een andere manier te verwerken is door ze in deze soep te gebruiken!
NODIG tomaat-vijgensoep ( voor 4-6 personen):
- 2 rode paprika’s
- 140 gram gedroogde vijgen
- 2 uien
- 2 knoflooktenen
- 2 blokjes gember
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 kaneelstokjes
- 2 laurierblaadjes
- 650ml tomatenpassata
- 650ml heet water
- 2 eetlepel kokosbloesemsuiker
HOE:
- Week de vijgen in 550ml water. Houd het water apart en gebruikt voor de soep.
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Snijd de uien, knoflook en gember fijn. Verhit deze op laag vuur tot ze glazig zien.
- Snijd de paprika’s in stukken en voeg bij de uien en knoflook en bak 2 minuten mee.
- Voeg de kruiden toe en bak mee tot de geuren vrijkomen.
- Voeg dan ook de tomatenpassata , heet water, de kokosbloesemsuiker en de gedroogde vijgen en hun weekwater toe.
- Kook het 20 á 25 minuten tot de vijgen zacht zijn geworden.
- Haal de pan van het vuur af en haal de kaneelstokjes uit de pan. De laurierblaadjes kun je in de pan laten.
- Pureer de soep glad. Je kunt meer water toevoegen om de soep te verdunnen.
- Serveer met een stukje gedroogde vijg, wat rucola en een drupje goede kwaliteit olijfolie.
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Liefs,
Robin
[…] recept voor tomaat-vijgensoep van Eat Live Travel sprong er meteen uit wat mij betreft. Zou dat zijn omdat het zo ongelofelijk […]