Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Tomaat-vijgensoep

Tomaat-vijgensoep

12 december 2018 by Robin en Naomi 1 Reactie

Tomaat-vijgen soepDeze tomaat-vijgen soep at ik tijdens een yoga retreat op Ibiza. Een soep die ik echt meteen heel lekker vond en waar ik heel graag het recept van wilde. Het is een volle, door de vijgen gezoete tomatensoep vol met verwarmende specerijen zoals kaneel en gember. Vijgen bevatten veel vitamines en mineralen en veel vezels (voor een goede darmwerking). Zo bevat een vijg kalium, calcium, mangaan en verschillende B vitamines. Een leuke manier om vijgen eens op een andere manier te verwerken is door ze in deze soep te gebruiken!

NODIG tomaat-vijgensoep ( voor 4-6 personen):

  • 2 rode paprika’s
  • 140 gram gedroogde vijgen
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 2 blokjes gember
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 650ml tomatenpassata
  • 650ml heet water
  • 2 eetlepel kokosbloesemsuiker

HOE:

  • Week de vijgen in 550ml water. Houd het water apart en gebruikt voor de soep.
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Snijd de uien, knoflook en gember fijn. Verhit deze op laag vuur tot ze glazig zien.
  • Snijd de paprika’s in stukken en voeg bij de uien en knoflook en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de kruiden toe en bak mee tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg dan ook de tomatenpassata , heet water, de kokosbloesemsuiker en de gedroogde vijgen en hun weekwater toe.
  • Kook het 20 á 25 minuten tot de vijgen zacht zijn geworden.
  • Haal de pan van het vuur af en haal de kaneelstokjes uit de pan. De laurierblaadjes kun je in de pan laten.
  • Pureer de soep glad. Je kunt meer water toevoegen om de soep te verdunnen.
  • Serveer met een stukje gedroogde vijg, wat rucola en een drupje goede kwaliteit olijfolie.

Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!

Liefs,

Robin

Comments

comments

Categorie: Kerst & Oud en Nieuw, Recepten, Soep Tags: gezonde soep, soep, soep recept, tomaat, tomaat-vijgen soep, tomatensoep, vijgen

« 6 Praktische tips voor meer fruit!
5x koken met rode bieten! »

Trackbacks

  1. 10x de lekkerste oranje soeprecepten - Eet het beter schreef:
    1 februari 2018 om 09:51

    […] recept voor tomaat-vijgensoep van Eat Live Travel sprong er meteen uit wat mij betreft. Zou dat zijn omdat het zo ongelofelijk […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress