Dit recept voor een suikervrij bananenbrood staat elke week wel in de oven. Smeuïg, licht zoet en met de heerlijke smaak van vanille. Daarnaast is het suikervrij bananenbrood ook nog eens glutenvrij, vegan en vrij van noten. In plaats van suiker gebruik ik Erythirol van Green Sweet. Een alternatief voor kristalsuiker met een zoetkracht van 75% ten opzichte van kristalsuiker. Bak je mee? Dit suikervrij bananenbrood staat binnen 1 uur op tafel!
Inhoud
Minder suiker eten
Wil je minder suiker eten of moet je suiker verminderen vanwege een medische reden? Dan zijn de 100% natuurlijke suikervervangers van Green Sweet niet alleen een lekker, maar ook een gezond alternatief. In het recept gebruik ik Erythritol, yes het ligt niet écht makkelijk in de mond, maar die door de smaak en dezelfde structuur als suiker de ideale vervanger is. Erythritol is gemaakt van maïs. Het bevat nul calorieën en het veroorzaakt geen suikerpiek/dip. Het is daarom heel geschikt voor diabetici of als je een koolhydraatarm dieet volgt. Het is minder zoet dan suiker, maar je kunt er het beste niet teveel van gebruiken. Het fijne van de erythritol van Green Sweet vind ik dat er geen nasmaak is of het een mondgevoel achterlaat, waar je wel eens vaker leest bij andere merken. Check vooral ook de rest van de suikervervangers van Green Sweet, want ze hebben er nog veel meer. Wie weet kun jij nog wat in je keukenkastje vervangen.
Nodig voor 1 suikervrij bananenbrood:
- 4 rijpe bananen
- 250 gram havermeel
- 150 mililiter havermelk
- 2-3 eetlepels erythritol
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel vanillepoeder
- 1 theelepel baking soda + scheut citroensap
- Snuf zout
Zo maak je een suikervrij bananenbrood:
- Verwarm de over voor op 170 graden en vet een cakevorm van 25 cm in of bekleed het met bakpapier.
- Pureer de bananen met de havermelk, erythirol en vanillepoeder tot een puree.
- Meng het havermeel met het bakpoeder en spatel hier vervolgens de bananenpuree doorheen tot een egaal beslag. Als het beslag te stevig blijft, kun je nog wat havermelk toevoegen.
- Los de baking soda op met wat citroensap en spatel dit als laatste door het beslag.
- Verdeel het bananenbroodbeslag over de cakevorm en bak in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
- Laat het bananenbrood, als je dat kunt, helemaal afkoelen in het bakblik voor je het aansnijdt!
Als je de enige bent die van het suikervrij bananenbrood gaat eten dan raad ik je aan om het grootste gedeelte in plakjes in te vriezen. Zo kun je elke keer dat je dit wilt eten een plakje uit de diepvries halen en heb je er veel langer plezier van!
Gek op bananenbrood? Wij bakten er eerder een carrot-cake bananenbrood, bananenbrood met vijg en kardemom, Bananenbrood met Tony’s Chocolonely, een Simpel bananenbrood met kaneel en rozijnen en een Bananenbrood met sinaasappel & vanille.
Liefs, Robin
Sommige links op onze website zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvangen wij commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor.
Irene | Neneh's Choice zegt
Heerlijk! Het toeval wil dat ik vorige week op zoek was naar een vegan recept voor bananenbrood. Die heb ik hierbij gevonden en ja, ik doe mee!
Robin en Naomi zegt
Wat leuk dat je meedoet! 🥰
Jouvence zegt
Ik maak altijd graag ‘suikervrije’ chocolade bananenbrood. Makkelijk en snel te maken en eet heerlijk weg, net een cake.
Robin en Naomi zegt
Yum, chocolade bananenbrood klinkt ook heerlijk 😍
Tessa zegt
Dit klinkt erg lekker. Ga het zeker een keer proberen te maken
Robin en Naomi zegt
Wat leuk 😊
Evendelen.be zegt
Ik heb zelf nog nooit bananenbrood gemaakt. Wel maakt een vriend van ons dit af en toe en wow dat was echt lekker.
MIsschien dat ik het toch ook eens zelf probeer.
Robin en Naomi zegt
Ja, het is echt heerlijk! Het is ook echt heel makkelijk om zelf een brood te maken 😊
Jennifer Delano zegt
Uitstekende vervanger als je wat anders dan gewoon brood wil eten. Beetje cacao erbij. Lekker hoor!
Robin en Naomi zegt
Ja he! Ik vind het ook altijd zo lekker, hmmm.