Hoe kun je beter beginnen met je dagelijkse groente-inname dan bij je ontbijt? Wij willen daarom meer groenten in ons ontbijt verwerken door bijvoorbeeld te ontbijten met een groene smoothie. Toch hebben we zelf vaak trek in een warm ontbijt. Wij bedachten daarom deze speculaas-pompoen mousse. Pompoen zit vol met vezels (koolhydraten) en zink. In deze speculaas-pompoen moussemet havermout zit bijna een halve kilo pompoen verstopt. Je eet dan ongemerkt al bijna de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten alleen al bij je ontbijt!
NODIG (voor 2 porties):
- 450 gram pompoenblokjes
- 300 mililiter kokosmelk
- 80 gram havermout
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepels kaneel
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 1/2 theelepel vanille
- 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
HOE:
- Kook de pompoenblokjes met een laagje water met de deksel op de pan. Laat het in ongeveer 15 minuten gaar stomen.
- Breng de kokosmelk samen met de havermout, de ahornsiroop, het kruidnagelpoeder en de vanille aan de kook in een apart pannetje. Kook het op middelhoog vuur terwijl je goed roert. Laat het geheel zachtjes ongeveer 10 minuten doorkoken.
- Roer het samen met de kaneel en speculaas- en koekkruiden met een lepel door elkaar. Zo behoud je kleine stukjes pompoen!
- Verdeel de speculaas-pompoen mousse over 2 kommen en garneer met wat kokosrasp en lijnzaadjes. Voeg eventueel nog wat extra ahornsiroop toe voor wat extra zoetigheid!
Liefs,
Robin
Probeer ook eens onze Kaneel-kokospannenkoekjes, Appelcrumble of Havermoutontbijt met peer en amandel.
Geef een reactie