Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Speculaas haverkoekjes met sinaasappel en kardemom

Speculaas haverkoekjes met sinaasappel en kardemom

29 november 2020 by Robin en Naomi Reageer

speculaas kardemom koekjesHet recept voor deze speculaas haverkoekjes met sinaasappel en kardemom vonden we in Deliciously Ella met vrienden. Wij hebben het recept een beetje aangepast en speculaaskruiden gebruikt. Deze koekjes zijn een perfect tussendoortje. Ze zijn vullend en vol van smaak door de kruiden en specerijen. Gebruik echt de kardemompeulen en laat je verbazen door hun intense geur.

Deze koekjes zijn geweldig om in huis te hebben. ze zijn niet bijzonder of overdadig of indrukwekkend, maar eerder lekkere haverhapjes om zoete trek in de middag of na een maaltijd mee te stillen. De mix van sinaasappel, citroen, kardemom en kaneel geeft ze een lekkere smaak”

Inhoud

  • 1  
  • 2 NODIG (voor 10-12 koekjes):
  • 3 HOE:
  • 4 Comments

 

 

NODIG (voor 10-12 koekjes):

  • 200 gram havermout
  • 100 gram grove havervlokken
  • 5 kardemompeulen
  • 6 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 (bio) citroen
  • 1 (bio) sinaasappel
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 6 eetlepels havermelk (of andere plantaardige melk)
  • 40 gram rozijnen
  • Snufje zout

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Kneus de kardemompeulen met een lepel en haal de zaadjes eruit. Maal de kardemomzaadjes fijn in een vijzel.
  • Was de citroen en sinaasappel goed af en rasp beiden. Pers een halve sinaasappel en een halve citroen uit.
  • Stop de havermout in een keukenmachine en maal fijn tot het meel is.
  • Voeg de havermout en de kardemom in een grote kom en voeg alle overige ingrediënten toe. Kneed het tot een plakkerig deeg. Het moet vochtig zijn, maar niet te nat of vloeibaar.
  • Gebruik ongeveer een eetlepel deeg per koekje. Rol er een balletje van in je hand en verdeel de balletjes met voldoende ruimte over de bakplaat. Druk plat met de platte kant van een lepel.
  • Bak de speculaas haverkoekjes met sinaasappel en kardemom ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat ze goed afkoelen zodat ze stevig worden.

Je kunt de koekjes ongeveer 2-3 dagen in een afgesloten blik bewaren. 

Liefs, Robin

Benieuwd naar dit prachtige kookboek vol gezonde, plantaardige recepten?Je kunt hem aanschaffen voor maar €23,99 bij bol.com. 

Comments

comments

Categorie: Gezond tussendoortje, Recepten, Vegan en notenvrij bakken, Zoete trek Tags: gezond tussendoortje, kardemom, sinaasappel, Speculaas haverkoekjes, vegan, veganistisch recept

« Must read (kook)boeken van November!
8 voedingsmiddelen die je gelukkiger maken »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress