Misschien weten jullie het al, maar wij zijn echt helemaal gek op de Italiaanse keuken. Een paar jaar geleden hebben we zelfs samen door Italië met de trein van Milaan naar Rome gereisd. Hier is onze passie voor Italië misschien wel ontstaan. Het eten, de ijsjes, de mensen, de steden, de dorpen. Er is niks wat ons niet aantrekt, behalve Napels misschien! Bij het Gardameer aten we vaak spaghetti carbonara en we besloten een vegetarische versie te maken: Spaghetti sin carbonara.
Gewapend met slagroom, Parmezaanse kaassnippers, eieren en diepvries sperzieboontjes voor maar 45! cent gingen we aan de slag (alles bij elkaar was minder dan 5 euro!). We besloten om alle sperzieboontjes maar te gebruiken om minimaal 200 gram groenten binnen te krijgen. Het resultaat was lekker en we waren ook nog eens super snel klaar! Dus ben je op zoek naar een super cheap vegetarisch recept en houd je van pasta’s: you should try this Spaghetti sin carbonara!
NODIG (2 personen):
- 150 gram (volkoren) spaghetti
- (diepvries) sperzieboontjes 450 gram
- 2 eieren
- 125 mililiter slagroom
- 1 zakje Parmezaanse kaassnippers
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie/Peper/Zout
HOE:
- Breng een twee pannen water aan de kook: 1 voor de boontjes en 1 voor de spaghetti. Kook de spaghetti en de sperzieboontjes vervolgens volgens de verpakking.
- Snipper de ui en fruit het in een pan met een scheutje olijfolie. Pers vervolgens de tenen knoflook uit en bak kort mee.
- Klop de slagroom samen met de eieren en maak op smaak met peper en zout.
- Voeg de spaghetti en de sperzieboontjes toe bij het ui-knoflook mengsel en voeg ook het slagroom-ei mengsel toe.
- Blijf het mengsel roeren tot het ei licht gestold is en voeg vervolgens ook naar wens parmezaanse kaas, zout en peper toe. Nog even verwarmen en klaar!
- Verdeel over
Buon appetito!
Liefs,
Robin
Geef een reactie